Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac Život Podijeli

U manje od 2 sata prodano 12 tisuća narcisa

Kazala je to Zdenka Zlonoga, predsjednica karlovačkog ogranka Europa Donne ‘Agata’, zahvaljujući na odazivu Karlovčanima i Dugorešanima koji su u manje od 2 sata kupili svih 12 tisuća narcisa. I bez narcisa građani davali priloge za borbu protiv raka Akcija je tako, umjesto do planiranih 13 sati, završila već u 11. No, i kad narcisa […]

Kazala je to Zdenka Zlonoga, predsjednica karlovačkog ogranka Europa Donne ‘Agata’, zahvaljujući na odazivu Karlovčanima i Dugorešanima koji su u manje od 2 sata kupili svih 12 tisuća narcisa.

I bez narcisa građani davali priloge za borbu protiv raka

Akcija je tako, umjesto do planiranih 13 sati, završila već u 11. No, i kad narcisa više nije bilo, Karlovčanke su reagirale kako se samo poželjeti moglo.
– Nema veze! Može se dati prilog bez narcisa – smatra gospođa.

Tako je svoj doprinos za borbu protiv raka svejedno dala, kao i mnogi drugi.
– Narcise i jesu zato da se pobudi briga o sebi, pomoć drugima, to je važnost ove akcije. Ne baš zato da se kupe jeftino narcise, iako u situaciji u kojoj smo vidim da je ljudima ponekad i jedna kuna previše. Ipak, mi smo prodale 12 tisuća narcisa – priča nam Zlonoga.

I to najbrže u svih 10 godina, koliko se Dan narcisa obilježava u Karlovcu!
– Ove godine, prvi put, građani su već u 8:15 bili kod štanda, a u 9 je počinjala akcija! Prodavale smo i slagale štand i u 11 sati je sve bilo prodano – pohvalila je sugrađane Zlonoga.

Žene, odazovite se ‘Mammi’!

Karlovčani su tako pokazali da su itekako svjesni koliko je opasan rak dojke, bolest po kojoj Karlovačka županija, na žalost, prednjači. Upravo zato, podsjeća Zlonoga, od izuzetne je važnosti doći na vrijeme jer rak je tada izlječiv. Još je bolje odazvati se Mammi – Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka dojke i preventivnom pregledu žena od 50 do 70 godina starosti.
Ne čekati! Ne čekati i ne bojati se! Ići: ako mi nije ništa, hvala Bogu, znam da sam sada zdrava. Da li će tako biti za godinu dana, to je drugo pitanja jer karcinom je podmukla bolest koja napada zdravog čovjeka u slabom trenutku, kad je imunitet smanjen, i počne stvarati probleme. A onda se iz toga teško izvlačimo… Ne treba čekati! Liječnik koji je mene svojevremeno operirao, na jednom je predavanju rekao: ‘Zapamtite: taj skup stanica do 1 mm u vama raste 8 do 10 godina. Poslije toga, ne treba ni godinu dana do 1 cm!’ – poručila je Zlonoga.

Pročitajte i ovo

STRPLJEN SPAŠEN

U Pivovarskoj i Kupskoj ulici u Karlovcu svako malo pucaju cijevi, danas opet. ViK: Trebaju obnovu