Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Život JAK KAO JAKOV Podijeli

Udruga Jak kao Jakov prikupila 146 tisuća u božićno vrijeme

Sve više angažmana volontera donosi i sve bolje rezultate

Udruga Jak kao Jakov u božićno vrijeme prikupila je nešto više od 146 tisuća kuna za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima.

Do sada je podijeljeno pomoći u vrijednosti 146.269,43 kn za 40-tero djece oboljele od malignih bolesti iz cijele Hrvatske i to 140.000,00 kuna financijske pomoći i 6.269,43 kuna za poklone podjeljene prilikom dolaska Sv. Nikole i proslave Božića na Dječjem hematološkom i onkološkom odjelu KBC-a Rebro,  kažu u Udruzi,  a sve to ostvareno je velikim radom brojnih volontera, mnogih malih ljudi velika srca, brojnih donatora, svih onih koji su željeli biti pera na krilima njihovih anđela.

Posebno ističu i akciju volontiranja u OŠ Švarča pod nazivim “Ovog Adventa volontiramo mama, tata i ja” što je cijele obitelji okupilo oko njihovog štanda, te učenike Srednje medicinske škole iz Karlovca. Njih više od  70 volontiralo je na kućici na Adventu u Karlovcu, napominju iz Udruge.

– U Karlovcu štandove smo imali na nekoliko lokacija, u Lana centaru, u periodu od 29 dana prikupljeno je 34.097 kn. Na “Adventu u Karlovcu”, u kućici, prikupljeno je u 16 dana 26.368 kn. Štand je bio i 4 dana u Karlovčanci gdje je prikupljeno 3826 kn, te na Balu vjenčanja 2 dana 1398 kn, kažu u Udruzi.
Volonteri se sada pripremaju i za 15. veljače – Dan djece oboljele od malignih bolesti, ali i za dan prije – Valentinovo.

Pročitajte i ovo

I DALJE ČITAM

100. dan čitanja “nepoželjnih” knjiga: I u Karlovcu se pred gradskom upravom čita “Lovac u žitu”