Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac CONPASTA Podijeli

Varaždinac Pozder prvi na Conpasti

Tijesta puno jedemo, ali malo proizvodimo

Jubilarni, deseti po redu Conpasta kongres danas je oduševio više od 200 posjetitelja Doma HV koji su rado kušali savršenu pastu, gulaš, ali ono što je posebno važno, otišli su puni novih informacija i ideja.

Bilo je i dobrih vijesti za hrvatsko kulinarstvo.

– Kuhari su dobili na poklon tjesteninu koju će, vjerujemo pripremati u svojim restoranima. Važno je reći da smo uspjeli prije 4 mjeseca zaštititi zagorske mlince, a i podravska pogača je dobila zaštitu prije 2 mjeseca. Sada Conpasta radi na tome da se zaštite i pljukanci, no tu će veliku ulogu morati odigrati Istra, otkrio organizator Conpaste, Stjepan Odobašić.

Očaravajućim jelima do titule najboljeg

U natjecateljskom dijelu ove manifestacije moglo se vidjeti čarobnih jela, no među njima se izdvojio Varaždinac Marin Pozder koji je osvojio prvo mjesto. Važno je reći da je pobijedio i mnogo iskusnije kolege, budući da se samo dvije i pol godine profesionalno bavi kuhanje.

– Radim u najboljem restoranu u Varaždinu. Riječ je o restoranu Bedem, a ja se trudim i radim i tako i postižem svoje ciljeve. Danas sam pripremao jastučiće od fazana na kremi od buče i umakom od vrganja, objasnio je Marin.

Imao je od koga i učiti jer je njegov šef, Zlatko Novak nedavno osvojio titulu drugog kuhara Europe. No, kako kaže Marin, najvažnije je puno raditi.

Za dobru tjesteninu treba dobra namirnica i ljubav

U konkurenciji učenika natjecale su se ekipe iz cijele Hrvatske koje su za Karlovčane priredile 700 porcija tjestenine. Karlovačka mentorica Ankica Malović otkrila je tajnu dobre paste.

– Za dobru tjesteninu je potrebna dobra, kvalitetna, domaća namirnica i ljubav.

Pročitajte i ovo

FREE OF CHARGE

Besplatan parking u Karlovcu za hibridna i električna vozila