Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac PD DUBOVAC Podijeli

Veliki i mali planinari PD Dubovac “osvojili” Veliki Zavižan

Osim osvajanja vrhova, klinci i klinceze su puno učili o našoj prirodi, kulturnoj i povijesnoj baštini

Polaznici Male planinarske škole “Klinci i klinceze 2018” koju provodi PD “DUBOVAC” proteklog su vikenda boravili u Nacionalnom Parku “Sjeverni Velebit“. 

O biseru naše prirodne, kulturne i povijesne baštine ukupno 82 planinara od čega čak 32 polaznika škole upoznali su se tijekom gotovo dvostanog posjeta Kući Velebita, posjetiteljskom i informacijskom centru u Krasnom.

Na Zavižanu, najpoznatijem lokalitetu u ovom nacionalnom parku, polaznoj točki brojnih planinarskuh tura po Velebitu, pak uspeli su se na najviši vrh parka Veliki Zavižan (1676 m n/v ). Nakon sata uspona i uživanja u pogledu s vrha sudionici ovog planinarskog pohoda spustili su se do Velebitskog botaničkog vrta te otišli do Planinarskog doma na Zavižanu gdje su se upoznali sa najstarijom visinskom meteorološkom postajom u Hrvatskoj.

Planinari s Dubovca aktivni će biti i sljedećeg vikenda kada će oni iskusni na najviši vrh Velebita Vaganski vrh (1575 m), a polaznici Male planinarske škole će u špilju Vrelo u Fužinama i na vrh Tuhobić ( 1109 m n/v ).

Također, PD Dubovac se priprema za sudjelovanje na Sajmu udruga, a počinje i nova sezona penjanja na umjetnoj stjeni Penjačkog centra na Rakovcu.

Pročitajte i ovo

FREE OF CHARGE

Besplatan parking u Karlovcu za hibridna i električna vozila