Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Video Život (o)BLOG U KORICAMA Podijeli

VIDEO: Naš Dado izdao treću knjigu svojih kolumni

Dado će svoju treću knjigu prvi puta predstaviti pred Dugorešanima, 13. prosinca

Treća knjiga našeg radijskog voditelja Damira Valenta Dade ugledala je svjetlo dana.

Radi se o zbirci Dadinih (o)bloga koje već 13 godina piše i objavljuje na portalu Radio Mrežnice. U najnovijoj knjizi “O b(l)ože pomozi da mir Valentu dade” nalazi se 78 priča.

– Kako ja kao stari, analogni tip ne vjerujem baš interenetu i stalno mislim da će netko tu internetsku livadu ugasiti pa da bi sve ovo što sam se ja trudio ovih 13 godina pisanja, 600 obloga, otišlo negdje u bespovrat, onda je to najbilje ukoričiti. Pa, nek’ se nađe na polici. Uostalom ova je knjiga taman za pod bor i o ne samo kao poklon. Npr. ako bor malo visi na jednu stranu uvijek se da podmetnuti  knjiga. Onda to bude višefunkcionalno i vrlo korisno, kaže Dado.

U knjizi priče iz djetinjstva, stvarnosti i mašte, na Dadin način

Svoje (o)bloge, satirične priče o našoj zbilji, Dado je već ukoričio dvaputa prije u knjigama “Ministranti vanjskih poslova” 2011. te “Poćupali se mački” 2014. U ovoj novoj teme su gotovo iste, ali kako vrijeme ide i Dado sve češće pribjegava mašti, a manje stvarnim događajima.

– Opet ima svega i svačega, a izdvojio bih priču Aran koja je lani odnijela nagradu u natječaju Književnoga kruga. To je priča o djetinjstvu, o jednom događaju iz života. Ima i nekoliko priča koje su potpuno plod mašte koje su pisane za razne natječaje, npr. Lava dva za jedan ozaljski natječaj i Vampir zgrada koja je najsvježiji uradak. One malo odskaču od onih mojih uobičajenih priča i praćenja dnevnih događaja uz uglavnom uljepšavanje. Zato se i zove (o)blog, da ova surova stvarnost tako jako baš ne boli.

Prvo predstavljanje nove dadine knjige bit će održano idući tjedan u Dugoj Resi.

– Po onoj staroj ‘kako si sijao tako ćeš i žeti’ na dan kada se sije pšenica, na blagdan sv. Lucije 13. prosinca u Pučkom otvorenom učilištu, u Demokratskom rasadniku, tamo će biti promocija u 18 sati. Dugorešani prvi, a onda ćemo poslije Nove godine i Karlovčanima približiti ovo štivo.

Lik Dade s oblogom na glavi karikatura je na naslovnici knjige z akoju je zaslužan karlovački karikaturist Neven Cetinjanin.

Pročitajte i ovo

KRITIČNO NA GRANICI

FOTO, VIDEO: Na Maljevcu 200-tinjak migranata na silu želi u Hrvatsku, policija drži “živi zid”