Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac USKORO SLAVLJE 439. ROĐENDANA Podijeli

Više od 100 programa za Dan grada Karlovca: Počinje Ivanjskim krijesom i koncertom Crvene jabuke

Crvena jabuka nastupa ispred Banijanskog mosta. Koncerte će do 13. srpnja u Karlovcu održati i Tram 11, Divlje jagode i Massimo

Proslava Dana grada Karlovca po prvi puta počinje s Ivanjskim krijesom, 23. lipnja i traje sve do 13. srpnja Rođendanskog bala. Bit će održano više od 100 različitih programa na više gradskih lokacija.

Početak i kraj proslave 439. rođendana Karlovca organizira udruga Izvan fokusa i u grad dovodi niz sjajnih koncerata.

– Započinjemo s Ivanjskim krijesom i velikim koncertom Crvene jabuke. Tradicionalno proslava će završiti na Trgu bana Jelačića tradicionalno balom 13.7. i velikim koncertom Massima. Ususret balu cijeli tjedan će se održavati ‘dnevni boravak’ s brojnim aktivnostima, a uz njega velika pozornica na Trgu ugostiti će i koncert benda Tram 11 u srijedu, koji će im biti jedan od prvih koncerata nakon što su se vratili na scenu prošle jeseni. A nakon njih u Karlovcu, neposredno prije Dana grada 12.7. obljetnički koncert održat će Divlje jagode za 40 godina postojanja na sceni, najavio je Filip Trezner.

Posebnost otvaranja Dana grada je to što će započeti ispred Zorin doma, a nastaviti se na obalama Kupe. Koncert Crvene jabuke održat će se ispred Banijanskog mosta.

Zorin dom je izvršni organizator brojnih događanja između otvaranja i zatvaranja manifestacije. Odrzat ce se Ljetna škola gitare Glazbene škole Karlovac, 5. Flautistička akademija, 5. KAkafe, 21. Međunarodni festival folklora u organizaciji FA Matija Gubec, Piano festival… Sveukupno stotine sudionika iz barem 20 svjetskih zemalja, naglašava Srećko Šestan.

– Pozivam građane grada Karlovca da kad izađu od 23. ne gledaju program nego samo idu po pojedinim punktovima i prate taj izuzetan i bogat program koji nas sigurno svrstava uz bok najvećih gradskih manifestacija u Hrvatskoj.

Cjelokupni program proslave Dana grada Karlovca i ove je godine potpun besplatan za sve posjetitelje, a u gradskoj upravi očekuju da će privući veliki broj ne samo Karlovčana već i goste iz drugih dijelova zemlje i inozemstva.

– Ušli smo u udruženo oglašavanje Hrvatske turističke zajednice i sve ovo što radimo, svi pojedinci kojima se zahvaljujem, bit ćemo promovirani diljem Hrvatske kako bi i ovi programu koje radimo privukli i turiste i pokazali kako svojim kulturnim i prirodnim ljepotama te kulturnim programima možemo itekako biti konkurentni u ovom dijelu Hrvatske, naglasila je dogradonačelnica Andreja Navijalić.

Za Dan grada izdvojeno je 660 tisuća kuna, po pola tog iznosa su osigurali Grad i Zorin dom.

Pročitajte i ovo

BRŽE, BOLJE

U Gradu Karlovcu izdano 16 % više građevinskih dozvola