Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija AKCIJA ŽMIGAVAC Podijeli

Više od 54 % vozača u karlovačkim kružnim tokovima ne koristi žmigavac

Policija samo u jučerašnjoj akciji utvrdila 120 prekršaja od čega su 83 bila zbog nedavanja žmigavca

Uključivanje žmigavaca odnosno nedavanje pokazivača smjera pod povećalom karlovačke policije bilo je jučer u cijeloj županija, ali i dan prije na karlovačkim kružnim tokovima.

Ovom preventivno – represivnom akcijom dokazano je da se većina vozača ne koristi pokazivačima smjera kada bi trebala, a posebno ne u kružnim tokovima iako bi trebali uvijek uključiti desni žmigavac kada izlaze iz njih.

U jučerašnjoj akciji utvrđeno je pak ukupno 120 prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama, a od toga 83 prekršaja su se odnosila na prekršaj nedavanja žmigavca.

Već dan prije karlovački policajci proveli su “probni” nadzor prometa na kružnom toku Dubovac i Švarča te raskrižju Senjske ulice s Ulicom Luščić i Ulicom Kralja Petra Krešimira IV.

–  Ovaj nadzor proveden je neposrednim opažanjem policijskih službenika na navedenim lokacijama s ciljem utvrđivanja stvarnog stanja u nepoštivanju odredbi članka 44. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Tom prilikom nadzorom su obuhvaćena 903 vozila od kojih su u 411 slučajeva ili 45,5% vozači koristili pokazivač smjera, a u 492 slučaja ili 54,5% vozači nisu koristili pokazivač smjera, kažu danas u PU karlovačkoj.

Nedavanje pokazivača smjera u prometu može ugrozito druge sudionike zato policija apelira još jednom na sve da se pridržavaju prometnih propisa.

Pročitajte i ovo

DOŠAŠĆE

Ozaljčani, veliki i mali, kite božićno drvce dobrih želja