Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija ŠTRUDLOMANIJA U JAŠKOVU Podijeli

Više od 60 okusa štrudli ove nedjelje na 3. ŠtrudlaFestu u Jaškovu

ŠtrudlaFestu prethode Tjedan štrudle u restoranima diljem županije i inkluzivna utrka Run of Heart u subotu

Više od 60 okusa štrudli na 18 štandova te sveukupno gotovo 50 izlagača predstavit će se ove nedjelje na 3. ŠtrudlaFestu u Jaškovu.

– Bit će štrudla od lavande, od heljdinog brašna, s rogačom, sa ozaljskog dvora, sa đumbirom i vrganjima…, kaže koordinatorica ŠtrudlaFesta Lidija Žganjer Gržetić na današnjoj pressici održanoj na prekrasnom OPG-u Kovač u Jaškovu.

Natjecateljski dio programa počinje u 13 sati, a pobjednici će biti proglašeni dva i pol sata kasnije.

ŠtrudlaFest će biti otvoren u 10 sati na centralnoj pozornici, a program će se odvijati i u dvorištu kurije Jaškovo i restoranu Žganjer. Radionice će održati Branko Ognjenović,  Tomislav Špiček i teta Marica

Uoči same manifestacije u Jaškovu ovaj cijeli tjedan je posvećen štrudli u cijeloj Karlovačkoj županiji. Ovoga puta u Tjedan štrudle uključio se rekordan broj restorana, ističe direktorica TZ Karlovačke županije Dina Begić.

– Ove smo godine došli do 21 restorana, čak u nekim područjima poput Rakovice gdje do sad nije bilo odaziva, imamo restoran koji je uključen u Tjedan štrudle, dodaje Begić.

U Tjednu štrudle zastupljen je u nekim od restorana u Karlovcu, Ogulinu, Dugoj Resi, Jaškovu, Netretiću, Generalskom Stolu, Grabovcu, Ribniku, Josipdolu, Donjem Zvečaju, Zvečaju, Vrhovcu i Petrovoj Gori

Uvod u nedjeljni gastronomski doživljaj u Jaškovu bit će druga Run of Heart inkluzivna utrka. Namijenjena je svima djeci i odraslima , ali i onim koji više vole hodati nego trčati. Utrka je međunarodnog karaktera jer stižu sudionici iz Slovenije, BiH, Njemačke.

– Jako sam ponosna zbog toga što naš Centar polako ostvaruje svoj cilj, a to je da ne budemo samo teret društvu kao jedna javna ustanova koja brine o osobama s intelektualnim teškoćama već da se uključimo u društvo i da budemo jedan od pokretača u društvu, rekla je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj Dijana Borović Galović.

Dolazi slijepi trkač iz Kenije, osoba s invaliditetom iz Njemačke koja će stazu od 10 kilometara prohodati, 20 trkača iz Njemačke što osoba s invaliditetom što bez. Bit će utrka i za djecu, ali i za hodače. Staze su duge 200 metara, 2, 5 i 10 km

A svega ovoga ne bi bilo da nije jedne Guinness štrudle čijih 1479,30 metara je 2015. godine pomoglo izraditi na stotine ruku vrijednih stanovnika Ozlja i njegove okolice. Jedinstvo, kojim su tada pokazali da se sve može kad se zajedno slože, nastavilo se sve do danas. Treći ŠtrudlaFest, Tjedan štrudle pa i Run of Heart u Jaškovu direkna su posljedica velike želje da iz malog sela krene velika priča.  Ipak, da ova organizacijski zahtjevna manifestacija ne bi ostala samo na volontiranju brine se i vlast, prvenstveno ozaljska koja je ove godine po prvi put i značajnije financijski pomogla. Martketinšku podršku daje županijska Turistička zajednica, a dio sredstava izdvojit će i Karlovačka županija.

Više potražite na FB stranici ili službenoj internetskoj stranici ŠtrudlaFesta.

Pročitajte i ovo

BESPOVRATNE POTPORE

Za potpore poljoprivredi i turističkim projektima Karlovačka županija osigurala 1,5 milijuna kuna