Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  24C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  24C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Županija NOVI IZBORI U OGULINU Podijeli

Vlada raspustila ogulinsko Gradsko vijeće, gradonačelnik čeka povjerenika/cu

Grad funkcionira, ali veliki i važni projekti su zaustavljeni

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici raspustila Gradsko vijeće Grada Ogulina jer nisu u zakonskom roku donijeli proračun za 2019. godinu.

Pred Ogulincima su tako novi izbori i to samo za predstavničko tijelo tj. birat će samo nove gradske vijećnike. Gradonačelnik Dalibor Domitrović u ovom je pokušaju ‘svrgavanja’ s vlasti ostao ‘neokrznut’.

– Očito su to bili pokušaji rušenja gradonačelnika, ali im nije uspjelo jer ja sam kao gradonačelnik ispoštovao sve što sam morao, proceduralno i zakonski. Politika je htjela pad gradonačelnika, ali nije se uspjelo, rekao je za Radio Mrežnicu gradonačelnik Ogulina.

Žali što proračun nije donešen. Radi se o 72 milijuna kuna i proračunu koji je, kako kaže, bio razvojni s nizom projekata koji su u njega uključeni. Oni su sada zbog raspuštanja Gradskog vijeća na čekanju. Domitrović je donio odluku o financiranju nužnih rashoda i Grad po toj odluci trenutno funnkcionira.

– Čekamo imenovanje povjerenika za Gradsko vijeće od strane Vlade i krećemo u pripreme za nove izbore.

Dolaskom povjerenika vlada će raspisati izbore za ogulinsko Gradsko vijeće, a oni potom moraju biti održani u roku od 30 do 60 dana. Porezne obveznike u Ogulinu to će koštati 250 tisuća kuna, međutim veća šteta bit će od činjenice da su projekti zaustavljeni.

– Ali, mislim da ćemo to nakon ovih izbora nadoknaditi i da vratimo na stare puteve, kaže Domitrović koji vjeruje da će nakon izbora situacija u Gradskom vijeću biti za njega povoljnija.

-U svake izbore se ide da se pobijedi. Naravno da očekujem bolje rezultate i kvalitetnije gradsko vijeće odnosno bolji sastav gdje ćemo moći dalje donositi normalno odluke i provoditi sve ono što smo započeli, čitav niz projekata na području grada Ogulina, ali financirati sve predviđeno proračunom – od sporta, socijale, ustanova, zaključio je Domitrović.

Pročitajte i ovo

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Nezaposlenost tri mjeseca u padu. Krajem svibnja bez posla 3.132 osobe