Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac Podijeli

Vrtićka kuhinja u novom ruhu

Riječ je o prostoru iz kojeg dnevno izlazi više od 1.000 obroka za karlovačke mališane smještene u nekom od 10 vrtića. Opsežni radovi na izmjeni instalacija i uređaja trajali su oko 2 mjeseca i Grad Karlovac koštali 820.000 kuna, rekla je ravnateljica Marina Gojak. Prvi puta kuhinja je opremljena i s perilicom posuđa, te rezalicom za kruh, […]

Riječ je o prostoru iz kojeg dnevno izlazi više od 1.000 obroka za karlovačke mališane smještene u nekom od 10 vrtića. Opsežni radovi na izmjeni instalacija i uređaja trajali su oko 2 mjeseca i Grad Karlovac koštali 820.000 kuna, rekla je ravnateljica Marina Gojak.

Prvi puta kuhinja je opremljena i s perilicom posuđa, te rezalicom za kruh, pomagalima bez kojih je 7 djelatnika do sada sve radilo ručno. Kako je to funkcioniralo, gradonačelniku Damiru Jeliću objasnio je šef vrtićke kuhinje Igor Katavić. Nema bolje uloženog novca od ovog ovdje, naglasio je Jelić nakon obilaska kuhinje.

video.radio-mreznica.hr/play/20090309_1430-vrtic_kuhinja_09032009.mp4

Svo vrijeme radova kuhinja je radila, a opskrba hranom vrtićkih mališana u Karlovcu nikada nije dovedena u pitanje. Novi standardi u prehrani bili su zadovoljeni i prije, a sada kada je nova kuhinja u funkciji, bit će ih još lakše provoditi, kazala je glavna medicinska sestra Alenka Ban. Djeca su odlično prihvatila promjene u prehrani, pa bez problema jedu razno povrće, te voće koje im se često daje kao zamjena za slatkiše ili grickalice.

Zahvaljujući velikom trudu odgojitelja, ali i vrtićkih kuhara, zdravu hranu koja se nudi u karlovačkim vrtićima odbijaju samo malobrojna djeca. No, i njima se pokušava doskočiti.

Pročitajte i ovo

MEĐU ZVIJEZDAMA

Gradonačelnik Karlovca leti u petak, ali ne u balonu već avionom u Kanadu