Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac GRAD ČASTI Podijeli

Za Dan neovisnosti u Karlovcu feštu organizira cijeli gradski sustav – tvrtke, ustanove, službe, uprava…

Karlovački gradski sustav časti građane proslavom 8. listopada

Grad Karlovac zajedno sa svim svojim tvrtkama i ustanovama i za ovaj Dan neovisnosti organizira veliku zajedničku proslavu “U službi grada i domovine”.

Nakon prvih manifestacija na ŠRC-u, ona se sada drugu godinu zaredom održava na Starom placu i Strossmayerovom trgu.

– Cilj je jednostavan, na jednom mjestu, na jedan neradni dan predstaviti ili da se oni sami predstave, tvrtke, javne ustanove, gradska uprava, s onim što mogu pokazati odnosno gdje mogu uspostaviti direktniji kontakt sa našim sugrađanima, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Program će trajati od 10 do 16 sati. Gradske tvrtke pred građane će na Strossmayerovom trgu, a škole, vrtići, ustanove i hitne službe na Starom placu. Građanima će se dijeliti hrvatske zastave te besplatni grah.

– Predstavit će se i prodavat će svoje proizvode i OPG-ovi s područja grada Karlovca, bit će oko 27 OPG-ova. Dio programa odvijat će se u prostorima Gradskog muzeja. Bit će organizirana vodstva kroz muzej, ali i različite radionice za djecu, dodali su zamjenici Andreja Navijalić i Ivan Mrzljak.

U proslavu se uključilo i Nacionalno svetište sv. Josipa na Dubovcu gdje će misa, blagoslov motora i predstava Kata i Nino na putu do škole, a udruga 129. brigade i KA-TIM organiziraju utrku Crtom bojišnice u 11:30.

Istovremeno, na Korani će se održati i velika terenska vježba civilne zaštite. Od Pontonskog do Drvenog mosta od 10 do 12 sati testirat će se spremnost žurnih službi prema scenariju u kojem u prometnoj nesreći jedna je osoba ozlijeđena, druga nestala, a prijeti i zagađenje.

– U tu vježbu su uključeni: PU karlovačka, Javna vatrogasna postrojba Karlovac, Društvo Crvenog križa, HGSS i Hitna medicinska pomoć, ističe zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Karlovac Miroslav Rade. U vježbi je 48 sudionika.

Program je za građane besplatan.

Pročitajte i ovo

DANI PIVA 2019

Za Dane piva osigurana dva besplatna prakirališta, na ostalima plaćanje do 22 sata