Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život ŽRTVA ZA DOMOVINU Podijeli

Zadranin Josip Deur pješači do Zagreba, a večeras u Karlovcu: Hoda za Domovinu i buđenje duhovne svijesti Hrvata

Josip ovom žrtvom želi duhovno probuditi Hrvate koji su se kao narod udaljili od Boga, a dokaz je svakodnevica naše države

Zadranin Josip Deur koji je u ponedjeljak s križem na leđima krenuo na Molitveni hod za domovinu, večeras je prošao kroz Karlovac. Iako je prvotno planirao stići do Turnja u trenutku kad su tamo u zrak puštene svijetleće lanterne kao znak sjećanja na prvi napad na grad 1991. godine, Deur je stigao nešto kasnije. 

Na svom Facebook profilu objavio je i video prolaska kroz dio Karlovca gdje ga je pozdravio i Mišo Hrastov.

Put je to dug 294 kilometra, od Šepurina pa do Zagreba gdje je Deuru i konačni cilj, a to je katedrala i sveta misa. No, motiv ovog hoda duboko je vjernički. Josip ovom žrtvom želi duhovno probuditi Hrvate koji su se kao narod udaljili od Boga, a dokaz je svakodnevica naše države. Vode ju bezbožnici koji imaju cilj zatrti i uništiti moralna, vjerska i nacionalna načela koja su nam ostavili u nasljeđe preci, kaže među ostalim Deur.

Svi koji ste spremni na pokajanje i na obraćenje, pozivam da mi se pridruže

Zato on ovim hodom s križem na leđima želi “prodrmati” i osvijestiti narod upravo u duhu tradicije katoličkih molitvenih hodnji i procesija.
– Krećem u ovaj čin pokore s križem na ramenu, naklonjen svim skupinama i opcijama društva. Sve vas koji ste spremni na pokajanje i na obraćenje Bogu svemogućemu, pozivam da me podržite u vašim molitvama te da nam se pridružite na Svetoj misi u Zagrebačkoj katedrali, a potom i na Trgu bana Josipa Jelačića. Tko želi može se pridružiti i na nekoj od etapa.

Vođe su nam bezbožnici, a očuvala su nas vjerska i moralna načela

– Razlog ovog mojega čina jest isključivo buđenje duhovne svijesti našeg naroda, koji je utonuo u zimski san i bolno se udaljio od Boga. Kao dokaz tomu imamo jasnu sliku naše svakodnevnice. Nikako ne možemo poreći, a još manje skriti, pogubno stanje naše države. Sa zebnjom danomice gledamo mnoštveno iseljavanje mladih, svjedočimo rasprodaji državne imovine, kao i drugih državnih resursa, a posebice voda i šuma, gledamo dramu robovanja bankarskom sektoru, boli nas nepostojanje sluha državnih institucija za kažnjavanje ratnih zločina nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu… Otuđismo se od Njega, a Gospodin Isus Krist nam po apostolu i evanđelistu Ivanu jasno poruči: “Ja sam čokot, vi loze. Tko ostaje u meni, i ja u njemu, on donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa”, (Ivan 15, 5).
Danas imamo stanje u Državi da su nam „vođe“ bezbožnici koji podržavaju ubojstva nerođene djece, one koji nam putem Istanbulske konvencije uvode rodnu ideologiju, Europejce koji provode lažnu liberalizaciju i po nalogu svojih briselskih šefova uvode europske zakone. Čvrst im je cilj zatrti i uništiti naša moralna, vjerska i nacionalna načela, ona načela koja nam u nasljeđe ostaviše naši preci. Jako dobro znamo da su nas na ovim našim prostorima – od stoljeća sedmog – održala upravo ta vjerska i moralna načela! Draga braćo i sestre, ovo je tek dio razloga zbog kojih sam odlučio krenuti u ovu hodnju. Sve svoje misli, nakane i molitve prikazati ću na Svetoj misi u zagrebačkoj katedrali. Koristim također priliku obavijestiti one koji su do sada iskazali zanimanje za moju hodnju da ću svaku etapu hodnje popratiti putem društvenih mreža.

Predraga braćo i sestre, željno iščekujem sresti vas u što većem broju u subotu, 6. listopada 2018. godine u 08:30 sati ispred zagrebačke Katedrale te nakon svete mise na glavnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u 10:20 sati, poručio je Josip Deur.

FOTO: FB Josip Deur

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NE, PLASTICI

Dan je planeta Zemlje. Aquatika u kampanji protiv plastike izbacuje vodu u bocama