Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život NOVIGRAD NA DOBRI Podijeli

“Život je škola ljubavi, patnje, lutanja i razapinjanja”

Katedralni zbor mladih Riječke nadbiskupije ovog vikenda na duhovnoj obnovi u Novigradu

Kroz život prolazimo mnoge škole, osnovnu, srednju, glazbenu, informatičku, ali ne prolazimo kroz školu ljubavi jer ona ne postoji. Upravo je život velika škola ljubavi, ali i patnje, lutanja, razapinjanja. Bez ljubavi ništa nema smisla.

Ovo je dio poruke salezijanca don Mihovila Kurkuta koji je danas u Novigradu na Dobri uz koncelebraciju župnika patera Filipa Vicića i  u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio svetu misu na petu vazmenu nedjelju.

-Ljubav je jezgra kršćanske vjere, Isus nas ljubi i daje nam mir. To je ono po čemu nas ljudi moraju prepoznati – koliko imamo ljubavi jedni prema drugima. Bog nas je poslao i pozvao ovdje, u ovu župu, u ovu domovinu, u ovu obitelj da ispunimo njegovu zapovijed ljubavi, rekao je don Kurkut.

Ono što je obilježilo ovo misno slavlje jest i pjevanje Katedralnog zbora mladih Riječke nadbiskupije. Zbor okuplja mlade koji glazbom žele slaviti Gospodina u međusobnom  zajedništvu i djelovanju. Postoje šest godina, trenutno imaju 50 članova, a redovito animiraju euharistijska slavlja i druge događaje u Riječkoj nadbiskupiji, osobito one vezane uz mlade. Ovaj vikend proveli su na duhovnoj obnovi upravo u Novigradu na Dobri pod geslom “Blago čovjeku koji se uzda u Gospodina”.

 

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Iskoristite još današnju nedjelju, sutra dolazi pogoršanje