Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Županija KINO.HR Podijeli

Znanstveno-fantastični film za djecu “Moj dida je pao s Marsa” kao razglednica Karlovačke županije – sniman u Karlovcu, na Mrežnici u Dugoj Resi, Ozlju, Novigradu na Dobri

Neobična avantura djevojčice i robota vanzemaljca snimana je po Karlovačkoj županiji

Hrvatski dugometražni znanstveno – fantastični film za djecu “Moj dida je pao s Marsa” koji je prošle subote prikazan u Dugoj Resi, ovaj i idući vikend “obići” će gotovo cijelu Karlovačku županiju i to s razlogom. 

Naime, neobična avantura djevojčice i robota vanzemaljca koji imaju zadatak spasiti njezinu djelomično vanzemaljsku obitelj snimana je po Karlovačkoj županiji. Publika u Karlovcu i Plaškom ovaj vikend te u Ozlju i Vrbovskom idući tjedan, prepoznat će motive iz centra Karlovca, ali i one s rijeke Mrežnice u Dugoj Resi ili iz Ozlja, a tu su i uzbudljive scene prepune specijalnih efekata snimljene na starom gradu Novigradu na Dobri.

KINO.hr najavljuje projekcije u Karlovcu (Dom HV Zrinski) i Plaškom za subotu, 30. ožujka u 17 sati, a u tjednu nakon toga film posjećuje još lokacija na kojima je i sniman. Matinejska projekcija u Vrbovskom bit će u ponedjeljak, 1. travnja u 11:15 sati, a publika iz Ozlja ovaj će film moći pogledati u dvorani OŠ Slave Raškaj u subotu, 6. travnja u 20 sati. Ulaznice su u pretprodaji na www.KINO.hr.

Glavna junakinja filma “Moj dida je pao s Marsa” je djevojčica Una čiji život se sasvim preokrene kad njenog djeda otmu vanzemaljci. U podrumu kuće slučajno otkrije da je djed i sam vanzemaljac čiji se brod davno srušio, ali tu je ostao njegov pilot – mali mrzovoljni robot. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase djeda.

Film je nastao u produkciji zagrebačkog Studija dim. Režiju potpisuje autorski dvojac Dražen Žarković i Marina Andree Škop, koja je i montažerka filma te koproducentica uz Dariju Kulenović Gudan. Zbog velikih produkcijskih zahtjeva, ovaj je film nastao u partnerstvu s različitim studijima i produkcijskim kućama iz čak šest europskih zemalja (Hrvatska radiotelevizija, luksemburški Wady Films, češki MasterFilm i MagicLab, slovačka Artileria, slovenski Senca Studio i bosanskohercegovačka Fabrika).

Pročitajte i ovo

(G)RADI SE PUNOM PAROM

Hrvatske vode u Dugoj Resi investiraju 50 milijuna kuna, započelo bušenje trećeg bunara u Novigradu na Dobri, voda iz njih stići će i do G. Stola