Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život I DALJE ČITAM Podijeli

100. dan čitanja “nepoželjnih” knjiga: I u Karlovcu se pred gradskom upravom čita “Lovac u žitu”

Unisono čitanje održava se u više od 10 gradova Hrvatske, a u Karlovcu ga organizira Kinoklub

Danas je 100. dan kako kazališni redatelj Lovro Krsnik iz Zagreba po 60 minuta dnevno ispred Vlade Republike Hrvatske na glas s građanima čita lektirne naslove dovedene u pitanje novom kurikularnom reformom, a 10. knjiga “Lovac u žitu” čita se danas i u Karlovcu ispred gradske uprave..

S obzirom da odgovorne institucije RH nisu obratile pozornost na ovu građansku inicijativu niti se u međuvremenu zakonski izjasnile koji je finalni popis obaveznih lektira za osnovne i srednje škole STOTI DAN će biti organizirano paralelno čitanje od simboličkih 100MINUTA u više od 10 hrvatskih gradova.

Unisono se čita DESETA KNJIGA projekta, Salingerov “Lovac u žitu”.

U Karlovcu ga organizira Kinoklub koji se priključio ovoj inicijativi te će mladi filmaši biti ispred gradske uprave, u blizini Knjižnice za mlade. Pozivaju sve da sa svojim primjerkom “Lovca u žitu” dođu u 12 sati do 13:40 sati svi zajedno ukažu na važnost čitanja.

Foto: Ivan Buvinic

Pročitajte i ovo

JOSIPOVE SRIJEDE

“Bit hrvatskih obitelji i naroda je duhovna podloga. Žive bi nas progutali kad smo napadnuti, da nismo molili i vjerovali, a branitelji nosili krunice”