Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Život ZAŽELI U OZLJU Podijeli

11 žena s ozaljskog područja zaposleno u projektu “Zaželi i pokreni se”

Vrijednost projekta je oko 930 tisuća kuna

Projekt “Zaželi i pokreni se”, na području Ozlja, Kamanja, Žakanja i Ribnika u proteklih 14 mjeseci zaposlio je 11 žena, od čega njih 7 s područja Ozlja. Cilj projekta je bio uključiti žene na tržište rada i spriječiti siromaštvo i nezaposlenost te pružiti pomoć starijima i nemoćnima.

Rad zaposlenih žena bazirao se na brizi za starije, obavljanju kućanskih poslova, kupovini namirnica i ljekova, rekla je ravnateljica Crvenog križa Ozalj, Sanja Valčić. Gradonačelnica Ozlja, Lidija Bošnjak, ističe kako je od ukupno 92 korisnika projekta čak 70 s područja Ozlja, a s Crvenim križem ostvarena je odlična suradnja. Za ravnateljicu karlovačkog Ureda za zapošljavanje  Ivanu Mehle nema dvojbe, čestitala je svima i zahvalila na projektu učesnicama.

A dvije od njih podijelile su i svoja iskustva. Jasmina Mrzljak brinula se o 11 korisnika. Cijeli tjedan ih je obilazila na području Jaškova, Malog Erjavca i Slapna. Odlazila je u kupvinu, kuhala i pospremala,a sa svima se i zbližila. Martina Guštin brinula se o 9 korisnika s područja Bubnjarca, Jurovskog Broda i Žakanja. Najviše je radila kućanske poslove, kuhala i nabavljala lijekove.

Vrijednost ovog projekta je oko 930 tisuća kuna.

autor (L.G.)

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote