Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Crna kronika GORJELO POSVUDA Podijeli

111 vatrogasaca za vikend gasilo požare na otvorenom u Karlovačkoj županiji

Požari otvorenog prostora su gorjeli na 16 lokacija, ali vatrogasci su imali i još 16 drugih intervencija

Unatoč upozorenjima vatrogasaca da se pojača oprez kod spaljivanja korova, tijekom vikenda u Karlovačkoj županiji gorjelo je 16 požara na otvorenom.

Gorjelo je na području Slunja, Barilovića, Rakovicce, saborskog, Vojnića, Ogulina, Tounja i Plaškog. Vatru je na svima njima ukupno gasilo 111 vatrogasaca. No, to je samo dio svih intervencija tijekom vikenda. Vatrogasci su ih imali još 14 i to pet požara dimnjaka, tri požara objekta, dva požara pomoćnih objekata, dvije intervencije otvaranja stana, požar spremnika za otpad i intervenciju na prometnoj nesreći.

Nepovoljni vremenski uvjeti nastavljaju se do sredine ovog tjedna, bit će suho, a zapuhat će i južina. Vatrogasci bi zbog toga mogli imati dodatog posla posebno ako se građani ne budu pridržavali naputaka. Podsjetimo, svako spaljivanje potrebno je javiti najbližoj vatrogasnoj postrojbi  i zatražiti dozvolu, mjesto spaljivanja mora biti udaljeno od prometnica, pruge i električnih vodova te 200 metara od šume, spaljivanje je dozvoljeno samo danju i za mirna vremena, zabranjeno je spaljivanje nedjeljom, blagdanima i kada puše vjetar, važno je biti uz mjesto spaljivanja i pogasiti preostali žar.

Za nepridržavanje Odluke, propisane su novčane kazne. Vatrogasci su pojačali ophodnje na terenu pa je za očekivati da će uspjeti dio požara i prevenirati.

Foto: FB DVD Karlovac

Pročitajte i ovo

IZVJEŠTAJ

U Tounju ukraden hidrofor, oštećena i vrata vikendice