Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Županija NOVO VOZILO Podijeli

13. vozilo: Županijski zavod za hitnu medicinu sve opremljeniji

Svaka ispostava ima svoje vozilo

Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije bogatiji je za još jedno vozilo, ukupno 13. Kupila ga je Karlovačka županija za 785 tisuća kuna.

-Svake godine Karlovačka županija nabavi jedno vozilo za Zavod hitne medicine s tim da smo 2018. nabavili dva. Svaka ispostava sada ima svoje vozilo, a imamo i vozila u pripravnosti. Uz to, ove godine nabavit ćemo i pet novih vozila za sanitetski prijevoz, rekla je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar predavši ključeve još ovaj tjedan ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Nikši Antici.

-Vozilo je sukladno svim propisanim standardima. Drago mi je da će biti na korist stanovnicima Karlovačke županije i svima onima kojima će pomoć biti potrebna, ali nadam se što manje, naglasio je pak Antica.

Antica idući tjedan preuzima karlovačku bolnicu. Do izbora novog ravnatelja, Zavod za hitnu medicinu vodit će Perica Vucelić

Željama da ga se što manje koristi pridružila se i saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba Bujević. – Ali, kada bude trebalo da su ljudi koji u njemu rade zadovoljni, da mogu pruižiti medicinsku skrb što prije jer o tome ovise ljudski životi, a ljudski život nema cijenu, rekla je.

Novo vozilo pogoni se na sva četiri kotača što je važno kod intervencija na nepristupačnim područjima.

-Izuzetno je sigurno što je bitno za pacijente, ali i za nas koji se s tim bavimo. Prednost je što vozilo ima i zračni ovjes pa se na neravnom terenu može podići par centimatara. Oprema je standardna i možemo zbrinjavati sve, kaže voditelj Hitne pomoći dr. Mario Vrabac.

Pročitajte i ovo

POVRATAK U ŠKOLE ILI?

Sutra odluka o novom tjednu nastave