Radio Mrežnica
Podijeli

14-godišnji dječak poginuo u požaru

Kako saznaje naš radio, požar je izbio u šupi zgrade u ulici Pere Filipca, točno nasuprot tamošnje srednje škole. Riječ je o prizemnici u kojoj živi sedmeročlana obitelj Smajić, čiji je član bio i nesretno stradali dječak.

Požar izbio u 19,10 sati

Doznajemo da je požar  izbio nešto prije  19,10 sati, a neslužbeno se čuje da se u šupi nalazio ili benzin ili razrjeđivač. Kako su novinari našeg radija saznali na mjestu nesreće, dječak je netom prije požara igrao nogomet s vršnjacima na obližnjem igralištu, kad ga je, navodno, otac poslao u šupu po drva. Tada je izbio požar.

Vrata s unutrašnje strane zaključana, dječak plamteća buktinja

Prema izjavama svjedoka, vrata šupe bila su zaključana s unutarnje strane, što daje naslutiti da ih je zaključao sam dječak, a to je dodatno otežalo njegovo spašavanje jer su svjedoci provaljivali kroz zaključana vrata. Kako nam navode, u trenutku kad su provalili vrata i ušli u šupu u kojoj je buktio požar, zatekli su stravičnu sliku gorućeg dječaka koji je, prema njihovim izjavama, još bio živ. No, nesretnom 14-godišnjem Sandiju više nije bilo spasa jer je preminuo od zadobivenih opeklina na mjestu nesreće.

Obitelj Smajić je sedmeročlana obitelj s petero djece, a stradali dječak imao je dvije mlađe sestre i dva starija brata. Kako se večeras čulo, stradali dječak bio je korisnik Doma za odgoj djece i mladeži na Baniji.

Saznajemo da je obitelj Smajić socijalni slučaj, odnosno primaju socijalnu pomoć Grada Karlovca, majka je nezaposlena, a otac povremeno radi. Stoga će i Grad Karlovac, kako su večeras na Gazi najavili zamjenici gradonačelnika Josip Zaborski te Dragutin Rendulić, snositi troškove dječakova pokopa, a najavili su i dodatnu pomoć nesretnoj obitelji.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More