Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac SVI U PLANINE Podijeli

15 malih planinara završilo školu, odhodali 90 km na svježem zraku

Za svaku je pohvalu boravak na zraku, osobito najmlađih, a PD Dubovac tu radi odličan posao

Izletom „starih“ i „mladih“ planinara članova PD „Dubovac“ u Samoborsko gorje, kružnom planinarskom turom dužine 15 km, od Smerovišća preko vrha Veliki Lovnik do Cerinskog vira, uručenjem diploma HPS-a i prigodnih poklona na Pl.domu Cerinski vir završila je s radom 11.Mala planinarska škola „Klinci i klinceze 2021“ u organizaciji Planinarskog društva „Dubovac“ Karlovac.

Škola je započela u rujnu, imali su 10 tematskih izleta, uključivo i vježbu na umjetnoj stijeni. Za svaku pohvalu je da su klinceze i klinci tijekom škole odhodali gotovo 90 kilometara, savladali u usponu preko 3000 metara visinske razlike. Nažalost epidemiološka situacija je onemogućila nemali broj djece koja su se prijavila u školu da od iste i odustanu, kažu u PD.

Škola je u cijelosti provedena na terenu, kraćim izlaganjima i vježbama po nastavnim temama sukladno Programu Dječje planinarske škole u Hrvatskom planinarskom savezu. Polaznici koji su u cjelosti ispunili uvjete za uspješan završetak škole stekli su osnovna znanja o planinarstvu i planinama, opremi i korištenju iste, kretanju i boravku u planinama, orijentaciji i drugim temama koje su se obrađivale tijekom škole. Posebno veseli i za svaku pohvalu je motiviranost za daljnje planinarske aktivnosti svih 15 polaznika koji su s uspjehom završili ovogodišnju MPŠ jer većina od njih je više puta pohađala i uspješno završila Malu planinarsku školu, dapače i nakon završetka škole sudjeluju u aktivnostima Društva.

Pročitajte i ovo

ZBOGOM, ĆIRO!

‘Jedan, jedini, neponovljivi… Bog! Možeš ga voljeti ili ne voljeti, ali mane nema. Nikada taj čovjek neće umrijeti!’