Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija STIŽE VODA Podijeli

150 domaćinstava u Bukovlju konačno dobiva vodovod u srpnju i kolovozu

Preko Mrežnice će prijelaz biti realiziran u lipnju, najavljuju u dugoreškom Komunalnom

Ako je suditi po najavama, mještanima Bukovlja 2020.godina mogla bi biti komunalni “bum”. Nakon što su počeli radovi na mostu Zvečaj-Bukovlje, dobre vijesti stižu i iz dugoreškog Komunalnog.

Bude li sve u redu tijekom lipnja dugoreško Komunalno položit će tzv. “prijelaz” preko rijeke Mrežnice kako bi područje Bukovlja konačno dobilo vodu.

Tako će 150 novih potrošača na području Bukovlja konačno dobiti vodu iz “vodovoda”, a prvi priključci mogli bi biti realizirani već u srpnju i kolovozu. Optimistično to najavljuje direktor dugoreškog Komunalnog Ivan Klokočki koji je osobito ponosan na ovaj projekt tvrtke, a k tome kako kaže, i na osobnom mu planu puno znači. -Bukovlje dosad nije imalo “kap vode”, sve je bilo improvizirano, a tamo sam bio u ratu, pa vrlo dobro znam koliko je to te ljude opteretilo u životu. Uvijek su oni bili odsječeni, ili bez autobusa, ili bez mosta, ili bez vode. Sad smo posebnim angažmanom  i odlukom vijeća općine Generalski Stol, “ušli” u ovaj projekt koji donosi samo dobro, objašnjava Klokočki.

Riječ je o velikoj investiciji Komunalnog poduzeća vrijednoj 5,1 milijun kuna od čega su 80% posto dale Hrvatske vode, a ostatak lokalna vlast.

Riječ je o prvoj fazi ovog velikog projekta, a od planiranih 9,4 km cjevovoda, dosad je napravljeno 8 km.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica