Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija ZA MLADE OBITELJI Podijeli

16 mladih obitelji dobit će od 45 do 80 tisuća kuna za stambeno pitanje na ruralnim područjima Karlovačke županije

Mjera je prvi put počela ove godine i naišla je na velik odaziv

Karlovačka županija dodijelit će novčana sredstva za 16 mladih obitelji, ukupne vrijednosti milijun kuna, kako bi ih na taj način privoljela na ostanak, ali i dolazak na ruralna područja Karlovačke županije.

Prvi takav ugovor dodijeljen je danas u Slunju, mladoj obitelji Mujić. – Izgradnja ili rekonstrukcija kuće prevelik je trošak za mlade obitelji, a ovo je značajna pomoć pri rješavanju stambenog pitanja, rekla je Josipa Mujić.

Zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar naglasila je značaj mogućnosti da putem ove mjere mlade obitelji sebi osiguraju stambeni prostor, što je preduvjet za ostankom na ruralnom području. Karlovačka županija intenzivno radi i na rješavanju drugih značajnih pretpostavki za ostanak mladih obitelji, a to je smještaj za djecu predškolske dobi, osiguranje kvalitetnih uvjeta za školovanje, zdravstvenu skrb i osiguranje radnih mjesta u ovim krajevima. Ova je mjera pokrenuta prvi puta ove godine i naišla je na odličan odjek među mladim obiteljima, pa ima i primjera doseljavanja ljudi iz drugih krajeva i urbanih područja Hrvatske. Obzirom na dobra iskustva te iskazan interes mladih obitelji zamjenica županice najavila je da će i naredne godine Karlovačka županija raspisati Javni poziv i ponuditi mogućnost za mlade ljude da tako rješavaju svoja stambena i egzistencijalna pitanja.

Javni poziv imao je tri mjere: a) bespovratna novčana sredstva pri kupnji obiteljske kuće (gdje nitko nije zadovoljio potrebne uvjete); b) bespovratna novčana sredstva za rekonstrukciju obiteljskih kuća kojima se osigurava nova stambena jedinica (zadovoljilo 9 podnositelja); c) bespovratna novčana sredstva pri izgradnji kuće (zadovoljilo 7 podnositelja). Temeljem toga korisnici će dobiti bespovratna sredstva u rasponu od 45 do 80 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Karlovčanke novu sezonu Superlige otvaraju domaćim ogledom s Nebom, mlađe kolegice na startu sezone putuju u Petrinju