Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac SAMO JAKO Podijeli

17 mladih planinara uspješno završilo Planinarsku školu PD-a Dubovac

Savršena kombinacija “starih” i mladih rezultirala lijepom brojkom novih planinara

Sada već pomalo tradicionalno, izletom „starih“ i „mladih“ planinara, polaznika Male planinarske škole, članova planinarskog društva „ Dubovac“ Karlovac, završila je sa radom ovogodišnja 12. po redu Mala planinarska škola „ Klinci i klinceze 2022 “ u organizaciji PD „ Dubovac “ i sufinanciranje Karlovačke športske zajednice.

Sve je počelo u rujnu hodnjom od svetišta Svetog Josipa na Dubovcu, preko Starog grada Dubovca, a potom su klinceze i klinci u pratnji roditelja boravili na Mirnoj gori u susjednoj Sloveniji, Vinici, Žumberku – Pl.kući „Vodice“, Kleku, Plešivici i Okiću, Cerovačkim špiljama, Petehovcu…

Na tematskim izletima školarci su stekli osnovna znanja o planinarstvu i planinama, opremi i korištenju, kretanju i boravku u planinama, orijentaciji, zaštiti prirode, penjanju, opasnostima, pomoći i spašavanju u planinama.
Školu je upisalo 25 polaznika, od kojih je 17 s uspjehom završilo ovogodišnju.

Na prigodnom druženju uručene su im diplome Hrvatskog planinarskog saveza.
Posebno veseli da su dio škole bili i naša „Velika šestorka “ najmlađih, petogodišnjaci koji ne da su se popeli na Klek, nego su na svakom izletu bili u prvim redovima, od markacije do markacije, predškolske pripreme. Bravo Iva, Klara, Stela Č., Stela N., Ivor, Luka, poručuju iz PD-a Dubovac.

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru