Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Gledatelji su je najviše zavoljeli u filovima o Bridget Jones, ulozi za koju se morala udebljati nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom je periodu jednostavno pobjegla od reflektora i kamera Zellweger ima dva Oscara, a konobarila je da bi preživjela Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje

Županija UMJETNOST U BOLNICI Podijeli

Za 173. rođendan Opće bolnice Karlovac stigla donacija od 12 umjetničkih slika

Vrijedna donacija dar je obitelji pokojnog monsinjora Vladimira Stankovića

Obilježavanje 173. obljetnice Opće bolnice Karlovac počelo je darivanjem točnije donacijom 12 umjetničkih slika.

Vlasništvo su obitelji pokojnoga monsinjora Vladimira Stankovića, koja ih je odlučila darovati upravo karlovačkoj bolnici.

– To je odluka moga brata koji živi u Švedskoj, sestre u Kutini i moja. Mi smo te slike naslijedili. Dio slika je ostao na Kaptolu u kuriji jedan, a mi ove slike imamo u našoj familiji jedno dvije godine, koliko je ujo umro. Razmišljali smo što bi s njima i tada sam ja predložila da ide ovoj bolnici. Moja familija ovdje u Karlovcu beskrajno je zahvalna Općoj bolnici Karlovac i liječnicima jer smo do sad imali prilike liječiti sebe i svoju djecu i imamo samo riječi pohvale, rekla je nećakinja pokojnog svećenika Slavica Stamenković koja živi u Karlovcu.

Monsinjor Stanković bio je izvanredan, važan i utjecajan svećenik

Monsinjor Vladimir Stanković, prisjetio se rektor Nacionalnog svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente, bio je Kutinjanin. Krenuo je kao kapelan u Sisku, a potom i svećenik na Viktorovcu. Potom je postao tajnik kardinala Šepera, a kasnije vrlo važan i utjecajan svećenik Zagrebačke nadbiskupije. Bio je nešto poput ministra vanjskih poslova kardinala Franje Kuharića doprinijevši objedinjavanju iseljenje Hrvatske.

Pod zadnje dane bavio se liječenjem ne samo ljudske duše nego i ljudskog tijela.  Svoju kuću darovao je Bolničkoj Braći od Bezgrešne koji žele u Hrvatskoj  otvoriti fakultet medicinskog osoblja.

– Ostvarenju te ideje uvelike je doprinio mons. Stanković darovavši im svoju kuću u Kutini u kojoj Braća sada žive. Nije niti čudno da je upravo jednu od svojih umjetničkih ostavština ostavio različitim bolničkim ustanovama. Drago mi je da je nešto od toga sada i u karlovačkoj bolnici.

U OB Karlovac više je od 1000 umjetničkih slika kojima se danas pridružilo i novih 12

Karlovačka bolnica ima bogat fundus slika, više od 1000 ih krasi hodnike, ambulante, ordinacije. Sada će im se pridružiti i 12 slika devet eminentnih autora.

– Od Josipa Generalića, Antolčića, Turkalja, Pavlovića, Vukovića,  Maje Kovačić, kameni reljef…Zahavljujem u ime djelatnika bolnice i svih onih koji će u našim hodnicima moći uživati u umjetninama, rekao je ravnatelj dr. Ervin Jančić.

Karlovačka bolnica slavi 173. rođendan zahvaljujući dobročinitelju Nikoli Šebetiću

Bolnica se svetom misom u crkvi Majke Božje Snježne na Dubovcu prisjetila još jednog svog dobročinitelja, Nikole Šebetića. Čovjeka bez kojega bolnice kakva je danas možda ne bi bilo. On je prije 173 godine imao viziju kako pomoći svojim sugrađanima u potrebi. Darovao je zemljište za ubožnicu na Dubovcu koja je prerasla u današnju bolnicu.

– Kroz ovih 173 godine, od njegovog sna i darovnice, izrasla je jedna suvremena europska bolnica gdje se radi suvremena medicina prema pravilima struke koji su u Europi i svijetu. Nadam se da bi bio ugodno iznenađen da vidi što je od onoga što je ostavio danas nastalo, naglasio je ravnatelj Jančić.

Sutra će u povodu rođendana bolnice svečano biti otvoren i obnovljeni Odjel ginekološke onkologije.

Pročitajte i ovo

NULA POZITIVNIH

Karlovačka županija bez novooboljelih