Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Crna kronika U PRVIH 10 MJESECI Podijeli

1875 dana zatvora i 330.700 kuna kazne za 64 prometna recidivista

Najčešći prekršaji su upravljanje vozilom prije stjecanja prava, vožnja pod utjecajem alkohola i vožnja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane

S čak 1875 dana zatvora i 330.700 kuna u ovoj godini kažnjeno je 64 recidivista tj. vozača koji ponavljaju prometne prekršaje.

Osim toga nadležni sud izrekao im je 120 dana uvjetne osude, 261 mjesec zabrane upravljanja motornim vozilima.

Do kraja godine su još dva mjeseca pa će brojke vjerojatno biti još i veće.  Tome u prilog idu i najave iz PU karlovačke o nastavku pojačanih kontrola prometa.

Najčešći prekršaji koje su: upravljanje vozilom prije stjecanja prava, vožnja pod utjecajem alkohola i vožnja za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima ili za vrijeme dok im je poništena vozačka dozvola

Inače, lani je u prvih 10 mjeseci u ponavljanju prometnih prekršaja uhvaćeno još više vozača, njih 78, ali su u odnosu na ovogodišnje dobili manje zatvorskih, a više novčanih kazni. Nadležni Općinski sud izrekao  ime je ukupno 1240 dana zatvora, 48 mjeseci uvjetnih osuda i 342.579,41 kuna novčanih kazni te  139 mjeseci zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima.

-Iako je u ovoj godini, u odnosu na prethodnu evidentiran manji broj uhićenih „recidivista“, koji su ukupno počinili manji broj prekršaja (2020. godine 152 prekršaja, a 2019. godine 171 prekršaj), ukupno im je izrečena znatno veća kazna zatvora.  Oni su u prosjeku činili dva do tri teža prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i prekršaje iz drugih zakona, kao što su Zakon o obveznim osiguranjima u prometu, Zakon o osobnoj iskaznici, Zakon o prebivalištu, Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana i dr.

Pročitajte i ovo

DUGOREŠKE ULICE SU KRATKE

U Dugoj Resi uhvatili ponavljača: 28 tisuća kuna kazne i godina bez vozačke