Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Županija MALI MATEMATIČARI Podijeli

200 osnovnoškolaca na KAmatKA-i u OŠ Grabrik

Morali su riješiti 36 zadataka u 90 minuta

Više od 200 učenika u 53 ekipe natjecalo se na današnjoj KAmatKA-i u OŠ Grabrik, a s osvojena dva prva i dva druga mjesta najbolji su bili učenici OŠ Turanj.

Natjecanje je završna aktivnost projekta Mathopa koji je pokrenut prije dvije godine za popularizaciju matematike u Hrvatskoj. Prethodile su mu tri matematičke subote na kojima se o matemaci govorilo na radionicama i predavanjima.

U 53 ekipe natjecalo se više od 200 učenika iz OŠ Dubovac, OŠ Turanj, OŠ Švarča, OŠ Mahično, OŠ Ivan Goran Kovačić iz Duge Rese te škole domaćina

Ove godine je natjecanje provedeno u tri kategorije – Malci za učenike 4. razreda,  Matkači za učenike 5. i 6. razreda te Genijalci za učenike 7. i 8. Razreda. Rješavali su 36 zadataka različite težine u 90 minuta.

Kategoriju Malci osvojili su učenici OŠ Turanj Lana Bežan, Luka Gojak, Ante Lukačić i Ivan Topić, drugo mjesto osvojila je OŠ Švarča odnosno ekipa: Helena Mavrović, Tasja Crnković, Ivan Tomislav Cvitešić, a treći su bili učenici iz OŠ Dubovac Ela Koller, Matej Pleskina, Luka Runje, Matej Kuturovac.

U kategoriji Matkači prvi su učenici OŠ Švarča Dino Dragić, Adrian Župec, Julija Mihalić, Nika Trgovčić, a ista škola, ali druga ekupa Niko Obranović, Ivan Biličić, Mateo Havelka, Filip Pintarić, osvojili su drugo mjesto. Treće je pripalo učenicima OŠ Grabrik Sven Anić, Nikola Paulić, Noa Majetić, Ivan Bošnjak.

U kategoriji Genijalci prva je opet bila OŠ Švarča Magdalena Mihalić, Ema Car, Lucija Buneta, Matija Trpčić, dvije ekipe OŠ Dubovac u kojima su Pia Škrtić, Dominik Topić, Matej Močnik, Anja Arbanas te Jakov Brozović, Marija Ivok, Dora Kučan, podijelili su drugo mjesto, a treći su bili učenici OŠ Grabrik Borna Burić, Ivan Stišćak, Antonio Mamić, Lovro Škrgatić.

Pročitajte i ovo

KORONAVIRUS

U Ogulinu 4 novooboljelih, a u Karlovcu 1 novooboljela osoba