Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija 22. FESTIVAL Podijeli

Meksiko, Kina, Ukrajina, Južna Koreja, Obala Bjelokosti, otok Guam dolaze u Karlovac:Folkloraši donose egzotiku i šarm

Otvorenje festivala folklora je u nedjelju u Šancu

Šest respektabilnih folklornih skupina iz Meksika, Južne Koreje, Ukrajine, Obale Bjelokosti, Kine te otoka Guama, zajedno s domaćinima, Folklornim ansamblom Matija Gubec iz Karlovca i ove će godine Karlovčanima i cijeloj županiji donijeti sjajan folklorni doživljaj.

Međunarodni festival folkora održat će se u Karlovcu po 22. put, a otvorenje je u nedjelju, 30.og lipnja svečanim mimohodom od Starog placa kroz Promenadu do Šanca od 20 sati.
Samo otvorenje bit će u Šancu u 20 i 30 sati i bit će vrhunski doživljaj za sve goste.

Osobito zanimljiva bit će kineska grupa jer malo koja njihova grupa dobije “zeleno svjetlo” za nastupe u kulturne svrhe

Osim festivala folklora ove godine, drugi put zaredom organizirat će se i manifestacija okusi svijeta i trajat će čak tri dana. Počinje 3. srpnja u Glazbenom paviljonu u 20 sati. Bit će tada pripremljeno po jedno jelo iz zemalja sudionica, a uz glavno jelo i desert te piće. Uz to, pričat će se i priče upravo iz tih zemalja za one najmlađe, a djeca će moći izrađivati obilježja upravo tih zemalja. Za ljubitelje filma organizirane su dvije predstave odnosno filmovi iz Meksika “Bez imena” i “Izgaranje” iz Južne Koreje.

Promenada će pak biti ukrašena glazbenim instrumentima, a izložba će biti “pametna”. Naime, QR kod moći će se skenirati i putem mobilnog telefona poslušati kako zvuči koji instrument, najavljuju organizatori.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica