Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Život MFF 2019. Podijeli

22. Međunarodni festival folklora večeras u Samoboru

Nastupima ispred Zorin doma te u Starom gradu Ozlju od festivala se oprostila “Beijing Dance Academy” iz Pekinga

Međunarodni festival folkora 2019. danas gostuje u Samoboru. Stižu grupe iz Ukrajine, Meksika, Južne Koreje i otoka Guama.

Grupa iz Kine, “Beijing Dance Company” koja je u samo dva dana pokazala tek dio raznolikosti, svoj je zadnji nastup na 22. MFF-u imala sinoć u Ozlju, prije toga i ispred Zorin doma.

Ova grupa iz Pekinga stigla je putem Ministarstva kulture RH u sklopu Hrvatsko – kineske godine kulture i turizma kojoj je Međunarodni festival folklora partner.

Obala Bjelokosti u Karlovac nije stigla zbog viza, a postoji li mogućnost da se ipak pojave na festivalu, još uvijek nije poznato

Njihove energične nastupe u Hrvatskoj su vidjeli samo Karlovčani u nedjelju na otvorenju i jučer ispred Zorina doma te Ozaljčani u Starom gradu. Tamo je MFF sinoć gostovao sa svim grupama koje su se predstavile s novim, izvrsnim koreografijama.

Večerašnji koncert u Samoboru bit će održan na središnjem gradskom trgu u 19 sati, ali folkloraši će cijeli dan provesti u ovom gradu. Kako je najavljeno, trebali bi sudjelovati na radionici izrade rudarske greblice, autohtone samoborske slastice koja će pak od sutra u Karlovcu predstavljati Hrvatsku na 2. Okusima svijeta.

Pročitajte i ovo

NE RADE IM FIKSNI TELEFONI

Ako vam treba hitna pomoć zovite 091/58 80 219