Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život MFF 2019. Podijeli

22. Međunarodni festival folklora večeras u Samoboru

Nastupima ispred Zorin doma te u Starom gradu Ozlju od festivala se oprostila “Beijing Dance Academy” iz Pekinga

Međunarodni festival folkora 2019. danas gostuje u Samoboru. Stižu grupe iz Ukrajine, Meksika, Južne Koreje i otoka Guama.

Grupa iz Kine, “Beijing Dance Company” koja je u samo dva dana pokazala tek dio raznolikosti, svoj je zadnji nastup na 22. MFF-u imala sinoć u Ozlju, prije toga i ispred Zorin doma.

Ova grupa iz Pekinga stigla je putem Ministarstva kulture RH u sklopu Hrvatsko – kineske godine kulture i turizma kojoj je Međunarodni festival folklora partner.

Obala Bjelokosti u Karlovac nije stigla zbog viza, a postoji li mogućnost da se ipak pojave na festivalu, još uvijek nije poznato

Njihove energične nastupe u Hrvatskoj su vidjeli samo Karlovčani u nedjelju na otvorenju i jučer ispred Zorina doma te Ozaljčani u Starom gradu. Tamo je MFF sinoć gostovao sa svim grupama koje su se predstavile s novim, izvrsnim koreografijama.

Večerašnji koncert u Samoboru bit će održan na središnjem gradskom trgu u 19 sati, ali folkloraši će cijeli dan provesti u ovom gradu. Kako je najavljeno, trebali bi sudjelovati na radionici izrade rudarske greblice, autohtone samoborske slastice koja će pak od sutra u Karlovcu predstavljati Hrvatsku na 2. Okusima svijeta.

Pročitajte i ovo

ZADNJI IZAŠAO IZ BOLNICE

Karlovčanin Ivan Ivičak (71) nakon 8 tjedana bolnice i respiratora prebolio koronavirus: 20 kg manje, ali dobro sam