Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  32C° Karlovac

 • weather-image

  32C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  31C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Na lokalnom putu kod nasipa Elbe u Donjoj Saskoj, u Njemačkoj, ucrtali su piktograme s ovcama, koji će upozoravati bicikliste i šetače da olakšaju prijelaz pastirima sa stadima ovaca Na ovom mjestu briga o ovcama je velika, a imaju i svoj znak Od ukupnog broja testiranih u posljednja 24 sata, više od 80% zaraženih je iz Beograda, piše Kurir.rs. Zbog toga će nakon sastanka Kriznog stožera predsjednik Vučić objaviti konačnu odluku Panika zbog korone u Srbiji: Vučić zatvara cijeli Beograd? Uskok je optužio skupinu od 20 ljudi za zločinačko udruženje,dilanje droge, dovođenja u opasnost života i imovine, poticanja na tešku tjelesnu ozljedu, prikrivanja, protupravne naplate... Sijali strah: Dileri kokainom i travom pali u akciji "Tebra" optuženi i za paljenje četiri auta Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja predstavilo je u četvrtak "Vodič za aktivnosti nakon potresa" izrađen za građane i struku u svrhu sanacije oštećenih zgrada u potresu, što je prijelazno rješenje prije donošenja posebnog zakona. Državni tajnik Željko Uhlir rekao je kako je vodič pripremljen za građane da se bolje snađu u važećim propisima dok nema posebnog zakona o obnovi. Već je dostupan putem web stranica, dok će tiskani materijal preko upravitelja zgrada i ministarstva biti distribuiran sljedeći tjedan građanima koji će dobiti službeni pregled propisa koji su na snazi. Za projektante su u suradnji s Komorom građevinara i Fakultetom građevinarstva napravljene izmjene tehničkog propisa za građevinske konstrukcije kako bi prije donošenja zakona mogli projektirati sanacije zgrada stradale u potresu, rekao je Uhlir. Ministarstvo predstavilo vodič za sanaciju nakon potresa

Život SINDIKALNA BICIKLIJADA Podijeli

26. prvosvibanjska biciklijada u Karlovcu s porukom: 67 je previše!

Jedinstvena biciklijada na Praznik rada ovoga puta u znaku inicijative za referendum

Više od 2500 biciklista očekuje se i ovog 1. svibnja na biciklijadi koju za Praznik rada organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske u Karlovcu već 26. godinu za redom.

Kao i prijašnjih godina biciklisti će krenuti iz Duge Rese i Karlovca te Vrhovca prema Grdunu gdje će se slavlje nastaviti na kupalištu uz rijeku Dobru. No, ovoga puta uz rekreaciju i zabavu, biciklijada će biti u znaku sindikalne akcije prikupljanja potpisa za referendum protiv rada do 67. godine života.

– Ove godine je poruka 67 je previše. Pozivamo sve građane i na ovoj biciklijadi, i prije i poslije, da nam se pridruže i da svojim potpisom podupru našu aktivnost 67  je previše.

Potpisi će se prikupljati na startu u Karlovcu, kod Karlovačke banke, ali i na cilju, na Grdunu.
Bez Karlovačke banke, istaknuto je na današnjoj pressici ove biciklijade ne bi bilo.

Rade to sa zadovoljstvom, kaže član uprave KABA-e Marino Rade. -Mi u Karlovačkoj banci kroz 60 godina dugu tradiciju poslovanja volimo istaći naše društveno – odgovorno poslovanje, pomoć lokalnoj zajednici kroz sudjelovanje u raznim aktivnostima, donacijama i sponzorstvima. Ovom prilikom pozivam sve naše klijentice i klijente, sve naše sugrađane da nam se pridruže u srijedu na startu same biciklijade i da se dobro zabave.

Za sve sudionike osigurano je 2500 majica, dovoljne količine graha i pića. Prvi startaju Dugorešani, ispred robne kuće u 8:30 do Karlovca. Iz Vrhovca se prema Ozlju kreće u 9:30, a iz Karlovca prema Grdunu u 10 sati. Na cilju ih čeka dobra zabava i vrijedne nagrade.

Pročitajte i ovo

ZVJEZDANO LJETO

Tambure pod Zvijezdama večeras u Šancu