Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -0C° Slunj

Županija DOBRO SVIMA Podijeli

30 teže zapošljivih žena dobit će posao u projektu “Zaželi”, pomagat će starijima i invalidnim osobama

Nositelj je Crveni križ Karlovac, partner mu je Grad Karlovac

Posao za 30 žena sa Zavoda za zapošljavanje donijet će novi projekt “Zaželi” u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Karlovac.

Žene će se zaposliti kao ispomoć starijim i invalidnim osobama, a partner Crvenog križa je Grad Karlovac.

– Zaželi III donijet će posao za 30 žena koje su u evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje, maksimalno završene srednje škole, starijih od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja i iz ostalih ranjivih skupina.

U tri faze projekta ukupno je povučeno 14 milijuna kuna iz EU fondova i time zaposleno oko 130 žena koje su skrbile o 1.000 korisnika. imati skrb. Mislim da je to lijep projekt, rekla je ravnateljica Društva Crvenog križa Karlovačke županije Branka Hastor.

Povrh toga projektom se ustvari deinstitucionalizira pomoć starijim i nemoćnim osobama, od kojih su mnoge nastanjene u izdvojenim dijelovima ruralnih dijelova Karlovac.

U trećoj fazi Karlovački „Zaželi“ osigurava posao za tridesetak žena i skrb za bar 180 starijih i nemoćnih osoba.

– Vrijeme u kojem živimo posebno pogađa najugroženije skupine građana i na nama je da im pružimo dodatni angažman, solidarnost i ljudskost. Prije svega mislimo na naše sugrađane starije životne dobi i ovo je jedan od onih koraka koji je doista važan jer smo s upravo njima na raspolaganju, izjavio je gradonačelnik Damir Mandić.

Uz Grad Karlovac partneri Gradskom društvu Crvenog križa u ovom projektu su i Centar za socijalnu skrb Karlovac, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac, Općina Draganić i Općinsko društvo Crvenog križa Vojnić.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote