Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac Sport Podijeli

300 natjecatelja na memorijalnom turniru

Turnir organizira Klub veterana 266. izvidničko – diverzantska satnije Hrvatske vojske iz Karlovca u spomen na svog, prerano, preminulog kolegu, podsjetio je tajnik Kluba Dražen Tuškan. – Zdravko Goršćak je bio naš suborac koji je bio jedan mira, samozatajan i golobrad mladić. Rođen je u Karlovcu u svibnju 1975. godine, a sa 16 godina pristupio […]

Turnir organizira Klub veterana 266. izvidničko – diverzantska satnije Hrvatske vojske iz Karlovca u spomen na svog, prerano, preminulog kolegu, podsjetio je tajnik Kluba Dražen Tuškan.

– Zdravko Goršćak je bio naš suborac koji je bio jedan mira, samozatajan i golobrad mladić. Rođen je u Karlovcu u svibnju 1975. godine, a sa 16 godina pristupio je u obranu suvereniteta Domovine. Najteže dane 1991. i 1992. godine proveo je na Turnju. Bio je ranjen. I kao takav mlad volio je izazove i bio hrabar i iskusan borac. Nastavio je dalje sa svojim ratnim djelovanjem, te je 1993. godine došao u našu postrojbu. Svoja znanja i vještine pokazivao je u mnogima kampovima za obuku ostalih učesnika Domovinskog rata. Nakon četiri godine dočekao je i taj dan i uspješno sudjelovao u Vojno – redarstvenoj akciji "Oluja" gdje je među ostalim oslobođen i njegov do tad okupirani dom. Nedugo za tim, kad je sa svojom obitelji trebao taj rodni prag i obnoviti, 8. svibnja 2001. godine, sa nepunih 26 godina života nas je napustio – rekao je Tuškan.

A Goršćaku u čast danas će se natjecati u četiri osnovne discipline – nogometu, streljaštvu, kuglanju i stolnom tenisu za braniteljske udruge, te, po prvi puta za licencirane sportaše bit će održano judo i biciklističko natjecanje.

– Danas očekujemo odaziv oko 12 do 15 udruga proisteklih iz Domovinskog rata i očekujemo odaziv u nove dvije discipline koje smo uveli to su judo i biciklizam za dječake i djevojčice do 15 godina starosti. Za judo je sigurno da dolazi jedna ekipa iz BiH iz Bihaća, a u biciklizmu sudjeluju pojedinci iz klubova iz cijele Hrvatske – dodao je Tuškan.

Natjecanja na terenu već su započela dok će biciklisti svoje održati od 10 sati na 12,5 kilometara dugoj ruti prema Mekušju.

– Utrka kreće od Sokolskog doma, gdje je star, i kreće se Domobranskom ulicom prema Mekušju, Kamenskom, Sajevcu, izlazak na KIM. Zatim se vozi još jedan krug kada se kod KIM-a biciklisti vraćaju natrag prema Karlovcu i cilj je opet kod Sokolskog doma – pojasnio je Tuškan.

Rezultati natjecanja bit će poznati oko 14 sati.

Pročitajte i ovo

IZMEĐU STRAŽE I DŽAFERA

Karlovac za rođendan dobio maketu Zvijezde. U Radićevoj je, blizu spomenika Vjekoslavu Karasu