Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Hrvatska SAMO ZELENO Podijeli

3400 sadnica hrasta lužnjaka posađeno kod Perjasice: Stotinjak volontera iz cijele Hrvatske u pošumljavanju

Odabran je hrast lužnjak jer se taj predio nalazi na 160 metara nadmorske visine

Šumoborci su  imali veliku akciju sadnje u općini Barilović, nedaleko od mjesta Perjasica. U akciji je sudjelovalo oko 100 volontera koji su posadili 3400 sadnica hrasta lužnjaka na oko pola hektara površine.

Prva je ovo takva akcija pošumljavanja na području kojim gospodari šumarija Duga Resa, a do kraja godine planirano je još 5 takvih akcija.

U akciji su sudjelovali učenici i nastavnici Šumarske i drvodjeljske škole iz Karlovca, učenici i nastavnici 15. gimnazije iz Zagreba, volonteri Saveza izviđača Hrvatske i volonteri partnera kampanje – tvrtke Valamar, sveukupno oko 100 volontera koji su posadili 3400 sadnica hrasta lužnjaka na oko pola hektara površine.

Prigodno, odabran je hrast lužnjak jer se taj predio nalazi na 160 metara nadmorske visine pa se očekuje njegov dobar uspjeh u rastu i razvoju.

Inače, do sada je u 40 akcija pošumljavanja sudjelovalo više od 3300 volontera koji su posadili više od 70 tisuća sadnica na područjima gdje je zbog klimatskih promjena određena šuma propala ili gdje se provodi konverzija, odnosno zamjena u autohtone ili vrjednije šumske sastojine.

 

L. Grčić

 

Pročitajte i ovo

VEČERAS KULTURNO

Večeras Noć muzeja: Od etabliranih gradskih do onih na selu, sve pročitajte ovdje