Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Hrvatska ZAVRŠETAK PROJEKTA Podijeli

350 godina joj je, a izgleda kao nova: Zgrada Veleučilišta osim studentima otvorena i građanima

Projektom Atrij znanja dobili novi prostor dinamičnog, studentskog, istraživačkog, kulturnog i društvenog života u Karlovcu

U godini kada proslavlja 350 godina kako je izgrađena kao vojarna, zgrada Veleučilišta u Karlovcu na Strossmayerovom trgu slavi i uspješno proveden 39 milijuna kuna vrijedan projekt rekonstrukcije “Atrij znanja”.

Ideja stara 11 godina konačno je postala stvarnost.
Ovim projektom smo dobili novi prostor dinamičnog, studentskog, istraživačkog, kulturnog i društvenog života u Karlovcu, a samo Veleučilište još veći zamah u razvoju, rekla je uoči završne konferencije projekta Atrij znanja dekanica Nina Popović.

-Danas s više od 2000 studenata, na 9 studijskih programa, sa gotovo 100 zaposlenika i trenutno 11 EU projekata u provedbi, zaista smo dobili zamah s ovim. Najvrijednije je u ovom projektu je to što je ovaj prostor otvoren građanima grada Karlovca.

Prostor atrija je interpretacijski centar s informativnim stupovima u prolazima. Tu će građani mogli doznati o povijesti pivarstva, ali i o istraživanjima koja se na Veleučilištu provode u prehrambenom sektoru, proizvodnji pive i slično.

– Kroz projekt Atrij znanja unaprijedili smo kapacitete za istraživanje, razvoj i inovacije na Veleučilištu, u području prehrambene tehnologije, s naglaskom na pivarstvo. Oživjeli smo veleučilišni život i podigli znanstvenu osnovu koju ćemo još unaprijediti s međunarodnom suradnjom i zapošljavanjem novih djelatnika, rekla je pročelnica Odjela prehrambene tehnologije Marijana Blažić.

Uvjeti za studiranje u Karlovcu sada su fantastični, ali ono što nedostaje su smještajni kapacitet i studentska menza. No, i taj je projekt već daleko odmakao – bivša vojna bolnica već ima građevinsku dozvolu da postane novi studentski dom, a pri kraju je i tehnička dokumentacija za menzu.

-Nadamo se da ćemo već pred kraj ove godine, u sljedećem financijskm razdoblju koje počinje ove godine, imati naznake sredstava koje bi iskoristili za izgradnju restorana studentske prehrane i novog studentskog  doma, dodala je Popović.

Pročitajte i ovo

EU NOVAC

Vatrogasnoj zajednici Karlovačke županije 185 tisuća za akciju pomoći u Glini