Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija BESPLATNO DO EKOLOGIJE Podijeli

350 kompostera od danas čeka Dugorešane za odvajanje bio otpada

Svi koji su anketi naveli da žele kompostere, mogu ih podići u reciklažnom dvorištu

Čak 350 kompostera za bio otpad čeka od danas Dugorešane u reciklažnom dvorištu, a na njima je da dođu, preuzmu ih besplatno i koriste. 

Pozvala je danas direktorica dugoreške Čistoće Josipa Škrtić Pucarević objašnjavajući da je riječ o nastavku projekta razvrstavanja otpada, ali i da upravo bio otpad poput ostataka voća, povrća i slično, čini dosad 30 posto mješanog komunalnog otpada. Ovime će i sama količina tog otpada biti smanjena, a za one koji nisu sigurni što sve može unutra, stižu i upute.

-Pozivamo Dugorešane koji su se u anketi izjasnili da žele kompostere a žive u individualnom stanovanju (kuće), da dođu u reciklažno dvorište i preuzmu besplatno svoje kompostere, rekla je Škrtić Pucarević. Njih 310 dosad se izjasnilo da bi tako, primjerice, kore od krumpira, banana i sličnog bio otpada, bacalo u kompostere gdje se oni razgrađuju, a nakon toga daju dobar “materijal” za vrt i cvjetnjake. Kompostere Čistoća dijeli i onima koji su se dosad nećkali bi li ili ne koristili ovu tehnologiju, a jedino što trebaju jest nazvati tvrtku ili otići do reciklažnog.

Zadovoljan s novom eko-pričom je i dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar koji poziva sugrađane da odvajaju otpad čim više, a upravo ovaj, bio otpad, dobro će im doći za povrtnjake, mini vrtove ili za prihranu cvijeća. Zadovoljan je jer je ovo i četvrti “eko” događaj ovog mjeseca u Dugoj Resi. – Otvorili smo reciklažno dvorište, vrtić je dobio eko-status, dobili smo potvrdu da će vrtić u Kasaru početi s energetskom obnovom i sada dijelimo kompostere vrijedne 100 tisuća kuna, kazao je Boljar.

Što se tiče Dugorešana koji žive u stambenim zgradama, oni će morati pričekati na izgradnju da li gradske, da li županijske kompostane.

Pročitajte i ovo

DRUGI POKUŠAJ

Povećan budžet za energetsku obnovu kuća. Prijave od 7. prosinca