Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija DESNA OBALA MREŽNICE Podijeli

350 stanovnika G. i D. Bukovlja dobiva vodovod, bit će završen za 3 godine

Radovi na 9 km dugom vodovodu vrijednosti su 5 milijuna kuna, a započeli su prije par dana

Nakon što je tri desetljeća zaboravljen stajao u ladici, Hrvatske vode i Komunalno Duga Resa uspjele su započeti s realizacijom projekta izgradnje vodovoda za područje Gornjeg i Donjeg Bukovlja.

Dva naselja u općini Generalski Stol koja su smještena na desnoj obali rijeke Mrežnice sa 140 domaćinstava tj. 350 stanovnika, na sustav javne vodoopskrbe priključit će se kroz tri godine, za kada je planiran dovršetak radova.

Vodovod u Bukovlju planiran je još 1990. u sklopu većeg projekta vodovoda od Novigrada do Zvečaja. Zastoj se dogodio kada G. Stol više nije bio dio vodnog sustava dugoreškog Komunalnog. Sve dok 2018. Općina nije postigla dogovor da opet ima javnog isporučitelja koji je usklađen sa Zakonom o vodama i vodnim uslugama, projekt se nije micao s mrtve točke

-Projekt se sastoji od 9 kilometara tlačno – gravitacijskog cjevovoda i precrpne stanice. Ukupna vrijednost je 5 milijuna kuna, a 80% investicije financirat će Hrvatske vode. Preostalih 20 % mora osigurati općina, pojasnio je Ivan Klokoči direktor Komunalnog Duga Resa koje je isporučitelj vodnih usluga za G. Stol i koje je, nakon što im je prije godinu dana Općina prenijela pravo građenja, provela postupke javne nabave za izvođača radova i nadzor.

Kako bi se osigurala stabilna vodoopskrba na ovom području će Hrvatske vode zajedno s Komunalnim raditi na smanjenu gubitaka, ali i na traženju novih izvora vode.

-Osim same izgradnje vodoopskrbne mreže Gornjeg i Donjeg Bukovlja, provodi se još niz projekata u suradnji s Komunalnim Duga Resa. Spomenut ću program smanjenja gubitaka s kojim smo ove godine započeli i na području Generalskog Stola.

Osim Bukovlja, javnu vodoopskrbu u G. Stolu još nemaju naselja Mateško Selo, Jankovo Selište, Brest i Duga Gora. Radi se o još 350 stanovnika koji bi također trebali doći na red za vodovod

Vodoistražne radove koje radimo na Novigradu na Dobri također imaju za cilj osiguravanje dodatnih količina vode za Generalski Stola,  rekla je voditeljica službe korištenja voda u Hrvatskim vodama za vodno područje Srednje i Donje Save Gabrijela Braun Jelašić.

Vodoistražni radovi provodit će se i na području Bukovlja. Ako se pokaže da tamo vode ima dovoljno za crpljenje, bušit će se bunar.

Pročitajte i ovo

IZVJEŠTAJ

14 novih pozitivnih u županiji: Karlovac, D.Resa, Netretić i Ozalj