Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija STIPENDIJE Podijeli

36 učenika i studenata s područja Ozlja dobilo stipendije

Potiče se izvrsnost, marljivost i želja za usavršavanjem

Danas je posebno dobar dan i za ozaljske učenike i studente.

Dodijeljeno je, naime od Grada Ozlja 36 stipendija iako je u planu bilo 33. No, u nekim kategorijama pojavilo se više učenika s jednakim brojem bodova pa je ovako postignuta ravnopravnost za sve. Ukupno je pristiglo 85 prijava, naglašava Gordana Lipšinić, gradonačelnica Ozlja.

Stipendije u vrijednosti 400 kuna za učenike i u vrijednosti 700 kuna za studente. Tako se potiče mlade koji se školuju za deficitarna zanimanja, darovite te one s nešto slabijim socijalnim stanjem.

-Među studentima koji su zbog svoje darovitosti zaslužili stipendiju Grada Ozlja našla se posebno darovita studentica Doris Brajković, studentica Glazbene akademije koja jedina predstavlja u svojoj generaciji ne samo Ozalj već i cijelu Karlovačku županiju, naglašava Lipšinić.

Na ovom popisu našla se i studentica koja je osvojila rektorovu nagradu.

-Paula Prebeg je još kao srednjoškolka dobila ovo ljeto mogućnost usavršavanja na prestižnoj školi dizajna u New Yorku. U međuvremenu je upisala arhitekturu u Zagrebu.

A od nadarenih učenika koji su dobili stipendiju posebno se ističe Mihaela Šimunić, aktualna državna prvakinja iz hrvatskog jezika te višestruko nagrađivani mladi sportaš Ivan Živčić.

Pročitajte i ovo

ZA NAJMLAĐE

Objavljena konačna lista za upise u dječje vrtiće Karlovca