Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

38 ruševina u Karlovcu pod povećalom gradske uprave, 30 već dobilo rješenje za uklanjanje opasnih dijelova zgrade

Radi se o uglavnom privatnim zgradama. Ako vlasnici sami ne uklone što im naredi komunalno redarstvo učinit će to Grad, ali i ispostaviti im račun za taj posao

Čak 38 ruševnih zgrada u Karlovcu zbog svog lošeg stanja prijeti građanima zbog čega su se u našli u bazi ruševnih objekata na području grada Karlovca. Sada su pod posebnim povećalom komunalnih redara.

– To znači da u kontinuitetu pratimo što se dešava po pitanju vanjskog izgleda zgrada odnosno svih onih opasnih dijelova koji mogu narušiti život i zdravlje ljudi, a za što su zaduženi komunalni redari, naglasila je dogradonačelnica Andreja Navijalić na jutrošnjoj konferenciji za novinare.

A komunalni redari u proteklom su periodu već izdali 30 rješenja i imali 65 intervencija. Radi se o uglavnom privatnim zgradama pa Grad može samo uklanjati opasne dijelove, ali tim zgradama ne može npr. uređivati fasade ili mijenjati krovove.

– Trideset rješenja je izdano i njima je naloženo vlasnicima da moraju ukloniti opasne dijelove na pročeljima odnosno na krovovima, što je nadležnost komunalnog redarstva. Ukoliko oni to ne urade onda Grad Karlovac to radi putem treće osobe i naravno potražuju se sredstva od samih vlasnika, naglasila je Navijalić te pozvala vlasnike ovakvih oronulih zgrada da vode brigu o svojoj imovini.

Pročitajte i ovo

NE PLASTIČNIM VREĆICAMA

Dan zaštite okoliša u OŠ Mahično: Učenici izradili platnene vrećice, jer plastične nisu prihvatljive