Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  27C° Ogulin

 • weather-image

  27C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Županija SLASNO I ZABAVNO Podijeli

4. ŠtrudlaFest – manifestacija dobre atmosfere i slasnih zalogaja 8. rujna u Jaškovu

Svi su pozvani na do sad najbogatiji ŠtrudlaFest

Najraskošnije do sad izdanje ŠtrudlaFesta u selu Guinnessove štrudle Jaškovu, održat će se ove nedjelje, 8. rujna, četvrtu godinu za redom.

Više od 70 okusa štrudle i bogat popratni program nesumnjivo će privući brojne posjetitelje, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Centru za pružanje usluga u zajednici.

Upravo tamo na ovom ŠtrudlaFestu bit će piknik zona i jedna od tri lokacije na kojima će se manifestacija održati.

– Od 10 do 19 sati održat će se niz gastroradionica za velike i male, nastupi KUD-ova, lokalnih i gostujućih, rekla je koordinatorica 4. ŠtrudlaFesta Llidija Žganjer Gržetić.

Štrudlu će mijesiti i Doris Pinčić nakon čega će ta štrudla biti prodana u humanitarne svrhe na štandu Udruge Jak kao Jakov. Stiže KUD iz Murskog Središća, gladijatori iz Vinkovaca, a manifestaciju neće propustiti ni najuzornija seoska hrvatska žena, Vivodinka Melita Vrbanek niti teta Marica koja će otkriti tajne prave domaće štrudle.

-Glavna zvijezda ŠtrudlaFesta je ipak štrudla. Ove godine nas očekuje oko 70 okusa, od štrudle sa čvarcima, janjetinom do štrudle s ružinim laticama, aronijom, razne kombinacije okusa voća… I dalje je naglasak na tradiciji i na domaćim proizvodima i tako će biti  na pedesetak štandova.

U Jaškovu je 2015. postavljen rekord najdulje štrudle na svijetu, imala je 1479,38 metara. Službeno taj rekord još uvijek nije oboren

Na natjecanju za izbor najštrudle u Hrvatskoj sudjelovat će osam ekipa. I ove godine održat će se pod motom “Štrudla bez granica” i cijenit će se kreativnost u izradi.

Četiri godine od postavljanja Guinnessovog rekorda za najdužu štrudlu malo tko je očekivao da će ŠtrudlaFest tako brzo postati prepoznatljiv brend Jaškova, Ozlja, ali i Karlovačke županije. No, sve ukazuje na to da ova manifestacija privlači velik broj posjetitelja. Zbog toga su zadovoljni i u županiji i u Gradu Ozlju.

– Ovakve manifestacije produljuju turističku sezonu na području naše županije, rekao je danas županijski pročelnik Željko Fanjak.

– Povratne informacije s terena o događanjima u turizmu pokazuju da je ŠtrudlaFest isprovocirao neke pozitivne trendova – povećan je broj posjetitelja, dolazaka i noćenja, otvaranje novih smještaja i sadržaja, dodala je gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić.

Prepoznatljivost ŠtrudlaFesta dovela je do toga da se ove godine Tjednu štrudle priključio do sad najveći broj restorana, njih 26, u Karlovčakoj županiji.

Pročitajte i ovo

OK

I danas svi negativni na koronu u Karlovačkoj županiji