Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija ULAGANJE IZ EU Podijeli

Ogulinski dom za starije i nemoćne u projektu uređenja na dobrobit korisnika

Projekt će mnogo značiti za starije i nemoćne osobe s ovog područja

Ogulinski dom za starije i nemoćne osobe “Biskup Srećko Badurina” kroz dvije godine trebao bi biti uređen, a vrijednost radova je više od 4,3 milijuna kuna.

Uređenje Doma za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina dio je projekta “Širenje mreža socijalnih usluga u svrhu podrške procesu deinstitucionalizacije na području Karlovačke županije”. Ukupna vrijednost projekta je 6,9 milijuna kuna, a u potpunosti ga financira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ugovor su potpisali ravnateljica doma, direktorica izvođača radova tvrtke Kolos, a sve pod budnim okom županice.

Kako je prigodom potpisivanja Ugovora rečeno, projekt se provodi u razdoblju od 24 mjeseca, a njegova provedba obuhvaća 60 korisnika, starijih i nemoćnih osoba, 30 korisnika Doma i 30 osoba izvan ove institucije, kroz usluge pomoći u kući. Ciljana skupina projekta su starije i nemoćne osobe, korisnici socijalnih usluga. Važno je naglasiti da će kroz projekt sve usluge za korisnike biti besplatne.

Ravnateljica Doma Nataša Vučković-Ivošević istaknula je ovaj projekt kao vrlo važan, obzirom da na širem prostoru Ogulina ima velik broj starijih osoba i staračkih domaćinstava kojim će ovakav vid pomoći znatno olakšati život i popraviti životne uvjete. Zahvalila je Karlovačkoj županiji na potpori prigodom kandidiranja i realizacije projekta, napose u kontaktima s državnom razinom vlasti. Ovim će projektom profitirati i Opća bolnica i bolnica branitelja Domovinskog rata Ogulin, kojoj će biti uređen dio okoliša i parkirališta u zajedničkom dvorištu, što je ovom prigodom naglasio i ravnatelj Bolnice dr. Davor Vukelja.

Vlatka Latković je ispred tvrtke izvođača radova zahvalila na ukazanom povjerenju. Kolos je tvrtka koja ima 30 godišnju tradiciju u gradnji i već je uspješno gradila na području Ogulina. Rok za završetak građevinskih radova je 6 mjeseci od dana uvođenja u posao te će sigurno ispoštovati sve ugovorne stavke pa tako i rok završetka.

Županica Martina Furdek Hajdin poželjela je uspjeh sudionicima u projektu koji će mnogo značiti za starije i nemoćne osobe s ovog područja. Karlovačka županija je po starosnoj dobi stanovništva jedna od “najstarijih” županija te su stoga ovakvi projekti i ustanove ovog tipa iznimno vrijedni. Karlovačka županija ima 3 ustanove koje skrbe o starijim i nemoćnim osobama te još 40-ak obiteljskih domova čiji rad prati i podržava. Županija radi na proračunu u 2022. godini i izgledno je da će se ondje otvoriti posebna pozicija “Treća dob” koja će ciljano biti namijenjena samo za programe i projekte pomoći za starije i nemoćne. Županica je naglasila i veliku vrijednost projekta “Zaželi” koji se provodi po jedinicama lokalne samouprave, kojim je zaposleno 150 ljudi, uglavnom žena, od čega 134 do tada nezaposlene osobe. Kroz projekt se svakodnevno vodi briga o preko 800 korisnika.

Projekt Doma za starije i nemoćne osobe biskup Srećko Badurina upravo ima cilj pomagati ljudima ove dobne skupine, a koji su u potrebi i iz tog ga je razloga Karlovačka županija prepoznala i potpomogla.

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju