Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac NATJEČAJ DO 12. STUDENOG Podijeli

60 stipendija Grad Karlovac ima za učenike i studente

Najviše stipendija je za deficitarna zanimanja

Grad Karlovac će ove godine dodijeliti 60 učeničkih i studentskih stipendija, deset više nego lani, a najviše ih je namijenjeno za deficitarna zanimanja.

Natječaj je raspisan na gradskim službenim stranicama pa tamo svi zainteresirani mogu pronaći više informacija. Ono što je važno jest da će za učenike biti 30 stipendija od po 500 kuna mjesečno, a za studente 30 stipendija od po 1000 kuna mjesečno.

–Od sveukupnog broja stipendija 40 je namijenjeno za deficitarna zanimanja bilo za učeničke, bilo za studentske stipendije, a 20 je namijenjeno za kandidate koji će se prijaviti na listu općeg uspjeha. Pored deficitarnosti, kriteriji su i opći uspjeh, rezultati ostvareni na natjecanjima, međunarodnim, državnim ili županijskim, materijalni i socijalni status i sudjelovanje u Domovinskom ratu, pojasnila je resorna pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

Deficitarna učenička zanimanja su: zidari, tesari, bravari, limari, krovopokrivači, armirači, alatničari, rukovatelji samohodnim građevinskim strojevima, šivači, mesari, vodoinstalateri, instalateri grijanja i klimatizacije, elektroinstalateri, tokari, soboslikari-ličioci, fasaderi, konobari, klesari i tapetari.

Na listi deficitarnih zanimanja kod studenata su stručni studiji: Građevinarstva, Informatike i Strojarstva te sveučilišni studiji: Medicina, Informatika, Građevinarstvo, Strojarstvo, Farmacija, Logopedija, nastavnički smjer studija Matematike, Fizike, Njemačkog jezika i književnosti, Biologije i Kemije te Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Elektrotehnika, Računarstvo i Rehabilitacija.

Natječaj za stipendije otvoren je do 12. studenog.

Pročitajte i ovo

IME JE ZNAK

Eva, Mia, Luka i Borna najčešća imena za bebe: Ima i neobičnih poput Argo, Arti, Zrin, Frea…