Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija OD SUTRA U ŠMRC-U Podijeli

Čak 62 inovacije na izložbi u Karlovcu, dio inovacija čeka investitore

Inovacije su glavni element razvoja modernog gospodarstva

Binealna izložba inovacija, 13. iKA otvara se sutra u Karlovcu. Sve do petka u Tehničkoj školi građani će moći vidjeti 62 inovacije koje će predstaviti stotinjak autora.
Radi se o već nagrađivanim inovacijama, inovacijama koje su već u primjeni, ali i onima koje traže investitore.
Rekao je na današnjoj konferenciji predsjednik Županijske komore Karlovac Zlatko Kuzman.

– Neke inovacije traže komercijalizaciju i traže inovatori partnere koji bi bili zainteresirani za proizvodnju i to je svrha sutrašnje izložbe – da te inovatore približimo mogućim poduzetnicima koji će ih htjeti i moći proizvoditi za širu javnost. Inovacije pak vezane za robotiku, fantastično već rade, kaže.

iKA-u organiza Udruga inovatora Karlovačke županije u partnerstvu sa Županijskom komorom. Suorganizatori su Udruga inovatora Hrvatske i Zajednica tehničke kulture Karlovac te Karlovačka županija koja je i pokrovitelj izložbe zajedno s Gradom Karlovcem

Osim tvrtki i fizičkih osoba, svoje inovacije predstavit će i karlovačke osnovne i srednje škole te Veleučilište. A s obzirom da stižu i inovatori iz Unsko – sanskog kantona u BiH te Dolenjske i Bele Krajine iz Slovenije, izložba je i međunarodnog karaktera.

– Pozivam sve poduzetnike Karlovačke županije i sve građane da posjete Tehničku školu u sljedećih nekoliko dana i upoznaju se s radom naših inovatora, a želimo da postane i prilika za neke nove inovatore da i oni nastupe danas, sutra na ovoj izložbi. U tome svemu ćemo im pružiti korisnu pomoć jer inovacije su glavni element razvoja modernog gospodarstva.

Svečano otvorenje je sutra u 12 sati. Izložba je svaki dan otvorena od 9 do 18 sati, a dodjela nagrada najboljima je u petak u 13 sati.

Pročitajte i ovo

SUPER BROJKE

Turizam Karlovačke županije ruši dosadašnje rekorde: Do sada je županiju posjetilo 200 tisuća turista