Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život KARLOVAC Podijeli

8. Noć knjige posvećena omiljenim likovima i junacima iz svijeta knjige i stripa

Program u Karlovcu u Gradskoj knjižnici i Knjižnici za mlade

Osma po redu Noć knjige održava se danas u Karlovcu u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige.

Tema ovogodišnje manifestacije su “Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa”. Rođeni u bajci, basni, romanu, priči ili stripu omiljeni likovi ne stare i ne nestaju, a u Noći knjige stižu u goste.

Ove godine niz je prigodnih obljetnica: 180 godina od objavljivanja romana „Junak našeg doba“, 80 godina izlaženja Marvelovih stripova, 50 godina izlaženja „Alana Forda“, 90 godina od prve pojave Popaja, 50 godina od rođenja i 20 godina od smrti Edvina Biukovića i dr.

U Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” program je već počeo na odjelu za predškolce  – čita se Bambi. Popodne je na redu Petar Pan. Na zelenoj terasi knjižnice od 17:30 susret je članova Kluba ljubitelja poezije. Od 18 sati čita se priča za laku noć na odjelu za djecu i mladež i održava radionica crtanja priča za laku noć.

Milana Vuković Runjić u Ilirskoj dvorani, Knjižnica za mlade i PD Dubovac u zatvoru

U Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” u 18:30 bit će otvorena izložba slika Nele Zovko, a u 19 sati u Ilirskoj dvorani knjigu  “Majstori u mojoj kući” će predstaviti autorica Milana Vuković Runjić.

U knjižnici će biti postavljene i prigodne izložbe – o Ivani Brlić Mažuranić, o svijetu stripa, Alanu Fordu…, u Bibliobusu izložba je o Supermanu.

Knjižnica za mlade i PD Dubovac u karlovačkom zatvoru održat će predavanje i prikazati dokumentarni film o radu najstarijeg karlovačkog planinarskog društva te zatvorenicima uručiti knjige na dar i trajno korištenje. Program u Knjižnici za mlade počinje u 18 sati, a završava projekcijom filma Grad grijeha u 20 sati.

Ulaz na sve spomenute programe je slobodan svim zainteresiranim građanima.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA

Blagoslovljeno raspelo na dugoreškoj Staroj cesti: Vraćeno nakon 74 godine