Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Život UMJETNICI Podijeli

82 učenika na međuopćinskom Lidranu u Dugoj Resi

Lidrano okuplja mlade talente iz osam osnovnih škola

Čak 82 učenika iz osam osnovnih škola nastupit će na sutrašnjem LIDRANU u Dugoj Resi kojem je domaćin Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić”.

Ovo je međuopćinski Lidrano koji će okupiti mlade talente u literarnom, dramsko-scenskom i novinarskom izričaju, a dolaze iz osam škola. Uz domaćine, nastupit će tako natjecatelji iz OŠ “Vladimir Nazor” Duga Resa, potom OŠ Barilović, OŠ Generalski Stol, OŠ Josipdol, OŠ Plaški te učenici dviju ogulinskih osnovnih škola – Prve osnovne škole Ogulin i OŠ Ivane Brlić Mažuranić. Ono što su naučili pod mentorstvom 26 učitelja i profesora pokazat će tako sutra u Dugoj Resi.

Najviše natjecatelja je u dramsko-scenskoj kategoriji, od čega ih 14 nastupa pojedinačno, a 6 je skupina. Zanimljivo je da je ukupna “minutaža” programa, scensko-dramskog te literarnog 112 minuta. Domaćini su se pobrinuli i da gosti iz njihove škole ne odu praznih ruku, pa su tako osigurali zanimljive nagrade i uspomene, od onih za učenike do onih za profesore i mentore, a u tome su im pomogle izdavačke kuće, TZ Duge Rese, a dio je i rezultat rada Učeničke zadruge “Brgljez”.

Pročitajte i ovo

DUGA RESA

Blagoslovljeno raspelo na dugoreškoj Staroj cesti: Vraćeno nakon 74 godine