Radio Mrežnica
NJAM, NJAM Podijeli

FOTO: Pogledajte atmosferu s natjecanja u kuharstvu i posluživanju. Flambirane palačinke atrakcija dana

Karlovačka Trgovačko – ugostiteljska škola i danas domaćin natjecanju u ove dvije discipline

Drugog dana natjecanja WorldSkills Croatia 2022, čiji je domaćin Trgovačko – ugostiteljska škola u Karlovcu,  glavna atrakcija bile su flambirane palačinke.

Upravo to radila je jedna od natjecateljica u disciplini ugostiteljskog posluživanja, Mery Šimičić. Želja joj je bila upisati smjer ugostiteljstva kako bi nastavila razvijati obiteljski posao. Ističe kako je zadovoljna svojim nastupom i da je napravila kako je najbolje znala.

– Ja sam zadovoljna iz razloga što na vježbama nisam bila ovoliko opuštena. Sada sam više govorila i komunicirala s gostima i nisam mogla odraditi bolje nego što jesam, komentirala je Mery.

Sretna je jer su gosti bili zadovoljni i pohvalili njezino posluživanje.

Uz ugostiteljsko posluživanje, natjecatelji su se danas okušali i u disciplini kuharstvo. Koordinator natjecanja i stručni učitelj kuharstva, Igor Frketić, pojasnio nam je zadatke natjecatelja – Učenici moraju u 4 sata napraviti 3 jela. Ta jela su zadana. Imaju toplo predjelo, glavno jelo i desert. Za svako jelo imaju zadane namirnice koje moraju koristiti, i cijeli niz namirnica koje mogu koristiti i sami izabrati i kreirati svoje jelo od tih namirnica. Za toplo predjelo glavna namirnica je ječmena kaša, za glavno jelo to su pačja prsa i za desert to je prhko tijesto jabuke.

Podsjetimo, jučer je u disciplini slastičarstvo prvo mjesto osvojio Zadar, drugo mjesto Opatija, treće mjesto naša predstavnica Karlovačkog TUŠ – a, a četvrto mjesto Rovinj.

 

L. Grčić

Portal Radio-Mrežnica unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više na Prihvati Čitaj više