FOTO: Pogledajte atmosferu s natjecanja u kuharstvu i posluživanju. Flambirane palačinke atrakcija dana
Karlovačka Trgovačko – ugostiteljska škola i danas domaćin natjecanju u ove dvije discipline
Drugog dana natjecanja WorldSkills Croatia 2022, čiji je domaćin Trgovačko – ugostiteljska škola u Karlovcu, glavna atrakcija bile su flambirane palačinke.
Upravo to radila je jedna od natjecateljica u disciplini ugostiteljskog posluživanja, Mery Šimičić. Želja joj je bila upisati smjer ugostiteljstva kako bi nastavila razvijati obiteljski posao. Ističe kako je zadovoljna svojim nastupom i da je napravila kako je najbolje znala.
– Ja sam zadovoljna iz razloga što na vježbama nisam bila ovoliko opuštena. Sada sam više govorila i komunicirala s gostima i nisam mogla odraditi bolje nego što jesam, komentirala je Mery.
Sretna je jer su gosti bili zadovoljni i pohvalili njezino posluživanje.
Uz ugostiteljsko posluživanje, natjecatelji su se danas okušali i u disciplini kuharstvo. Koordinator natjecanja i stručni učitelj kuharstva, Igor Frketić, pojasnio nam je zadatke natjecatelja – Učenici moraju u 4 sata napraviti 3 jela. Ta jela su zadana. Imaju toplo predjelo, glavno jelo i desert. Za svako jelo imaju zadane namirnice koje moraju koristiti, i cijeli niz namirnica koje mogu koristiti i sami izabrati i kreirati svoje jelo od tih namirnica. Za toplo predjelo glavna namirnica je ječmena kaša, za glavno jelo to su pačja prsa i za desert to je prhko tijesto jabuke.
Podsjetimo, jučer je u disciplini slastičarstvo prvo mjesto osvojio Zadar, drugo mjesto Opatija, treće mjesto naša predstavnica Karlovačkog TUŠ – a, a četvrto mjesto Rovinj.
L. Grčić