FOTO: Više od stotine osmaša danas iz prve ruke iskusilo kako je to pohađati TUŠ u Karlovcu
Po prvi puta, TUŠ je svoj dan otvorenih vrata održao u novootvorenom Regionalnom centru kompetentnosti u Karlovcu
Kako je to biti konobar, kuhar, slastičar, komercijalist… koje su prednosti, a koji izazovi posla i što je sve potrebno za uspjeh, danas su iz prve ruke iskusili sadašnji osmaši, možda i budući učenici srednje Trgovačko-ugostiteljske škole u Karlovcu na njihovim tradicionalnim Danima otvorenih vrata.
Po prvi puta, TUŠ je svoj dan otvorenih vrata održao u novootvorenom Regionalnom centru kompetentnosti u Karlovcu gdje su u moderno uređenom prostoru, uz najsuvremeniju opremu sadašnjim osmašima prezentirali kako je to biti, pa, oni.
Konobari, kuhari, slastičari, komercijalisti i drugi demonstrirali su kako izgleda njihov posao, koje su prednosti, a koji izazovi, te što je ključno za uspjeh u njihovom području.
Priliko učiti o zanimanjima trgovačko-ugostiteljskog sektora koje ova škola nudi imali su priliku sadašnji osmaši, odnosno
učenici “Braće Seljan”, “Dragojle Jarnević” i “Banije”, njih stotinjak.
I dok su neki od njih uvjereni da je upravo ovo škola za njih zbog “ljubavi prema kuharstvu”, drugi se još “traže”, dok treći imaju više opcija, pa “što prevagne.”
Koji god put izabrali, neosporivo je da TUŠ sada uz najsuvremeniju opremu nudi kvalitetno obrazovanje u svom praktikumu u RCK, a s obzirom na stanje tržišta rada, čini se kako učenici po završetku škole neće imati problema s pronalaskom zaposlenja.
L. Grčić