Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac UZ IĆE, PIĆE I ZABAVU Podijeli

Advent u Karlovcu dobio i sportsku dimneziju – bit će otvoren Adventskom utrkom sa 300 trkača

U crvenim majicama i božićnim kapicama trkači će pretrčati 3 kilometra starom gradskom jezgrom

Prvom adventskom utrkom ove godine bit će otvoren treći Advent u Karlovcu. Najavili su danas iz udruge Izvan fokusa. Utrka je, nakon Božićnog sela, još jedna u nizu novina koje uvode u ovogodišnje izdanje manifestacije.

Bit će realizirana u suradnji s organizatorima Karlovačkog cenera – Atletskim klubom Maraton 2000. Advent tako, uz gastronomsko – kulturnu dobiva i sportsku dimneziju.

– Imat ćemo dvije utrke, glavna za odrasle trkače imat će start ispred Kina Edison u 17 sati 14.12., dok je utrka za one najmlađe predškolce i niže razrede osnovnih škola, predviđena šetnicama naše predivne Promenade i svoj start će imati u 15 sati, rekla je Adrijana Prugovečki.

Danas u Europi trči više od 50 milijuna ljudi koji stalno traže nove destinacije na kojima bi trčali. Karlovac za sve njih ima spremnu Sightrun aplikaciju

Karlovačkom gradskom jezgrom trkači u crvenim majicama i božićnim kapicama će pretrčati 3.000 metara

– Trči se dvaputa po kilometar i pol kroz najuži centar grada. Drago mi je da se Karlovac još više razvija u sportskom smjeru, u smjeru trčanja. Prije sedam godina pokrenuli smo Karlovački cener koji je postao jedna od najboljih utrka u Hrvatskoj. Vjerujem da će ovaj još jedan sadržaj samo dodatno potaknuti Karlovčane i ostale da dođu trčati i da se više bave sportom, poručuje pokretač Karlovačkog cenera Robert Franjković.

Turistička zajednica očekuje pak da će i ova utrka privući mnogobrojne trkače u Karlovac. Posebno stoga što je Karlovac od nedavno runner friendly destinacija zahvaljujući aplikaciji namijenjenoj upravo trkačima.

– SightRun aplikacija za područje Karlovca je audio trkačka tura koja omogućuje posjetiteljima aktivno razgledavanje grada. Gosti se kao prvo neće izgubiti ako trče po toj turi po našem gradu, a kao drugo uz trčanje će se upoznat sa kulturnim, povijesnim i ostalim vrednotama našeg grada. Aplikacija je trenutno dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku, kaže direktorica Marina Burić i poziva sve zainteresirane da ju skinu.

Iako se čini da je utrka još daleko, jer do 14. prosinca je još mjesec i pol dana, ipak broj sudionika je ograničen na 300 pa se za sudjelovanje potrebno što prije prijaviti. Otvorene su na www.utrka.com.

Pročitajte i ovo

VIŠE KANTI, MANJE SMEĆA

Karlovčanima ovih dana stiže 500 posuda za papir i plastiku