Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac ADVENT U KARLOVCU Podijeli

Advent u Karlovcu ove godine dan duži, s više kućica i još jednom pozornicom ispred Edisona

Čarolija susreta u Karlovcu će trajati od 14. do 30. prosinca

Punih 17 dana, dan duže nego lani, trajat će ovogodišnja Čarolija susreta karlovačkog adventa. Organizaciju je i ovoga puta preuzela udruga Izvan fokusa te na današnjoj pressici najavila širenje manifestacije.

– Drugi Advent u Karlovcu održat će se ove godine od 14. do 30. prosinca. Svi zajedno smo zaključili da moramo proširiti prostor manifestacije te se kao ključne novosti uvode veći broj kućica koje će se postaviti na ovogodišnjem adventu. Taj veći broj će se definirati ovisno o realnom interesu ugostitelja i trgovaca nakon što raspišemo 22.10. i poziv za zakup kućica. Najključniji novitet je da se, uz to širenje koje će se odvijati prema gradskom klizalištu, aktivira i trg ispred Edisona na koji se postavlja dodatna pozornica te će se program odvijati u Glazbenom paviljonu i ispred Edisona, rekao je Filip Trezner.

Izvan fokusa stoga već sad poziva tvrtke, udruge i ostale da im se jave s programom, a ugostitelje od 22. listopada da se jave sa svojom ponudom.

– Raspisujemo iskaz interesa za program gdje nam je cilj da nam se sve udruge, pojedinci, umjetnici čak i firme koje se bave kulturnim stvaralaštvom jave i ostvare priliku za sudjelovanjem u programu adventa. Iskaz interesa je otvoren dva tjedna i može ga se naći na www.adventkarlovac.com.Za ugostitelje i trgovce raspisuje se 22. listopada, pojašnjava Trezner.

O imenima izvođača, osim da će glazbeni program biti jači, još se ne govori

Početna cijena najma ove godine bit će nešto veća od lanjskih 150 kuna dnevno za trgovce i 350 kuna za ugostitelje. Za mjesto na Adventu u Karlovcu će se licitirati, međutim, ističe Trezner, pri izboru veću snagu od ponuđene cijene imat će kvaliteta ponude i programa.

Radno vrijeme bit će od 16 do 23 sata, a vikendima već od 12 do 24 sata.

A prije nego li manifestacija koja je lani oduševila Karlovčane i koju je prema procjenama posjetilo više od 55 tisuća ljudi, počne, Grad Karlovac će okititi ulice. I ove se godine pripremaju iznenađenja, kaže gradonačelnik Mandić.

Cilj je okupiti karlovačke obitelji na jednom mjestu, privući turiste, ali i imati svoju karlovačku priču, dodao je Mandić.

Pročitajte i ovo

NORMALIZACIJA

Od 1. lipnja u Karlovcu se vraća plaćanje dječjih vrtića, u nižim razredima očekuje se većina učenika