Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  28C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Karlovac PODACI Podijeli

Advent u Karlovcu posjetilo 60 tisuća ljudi, a tamo su potrošili 1,5 milijuna kuna

U zadnja dva tjedna prošle godine povećan broj noćenja za 63 posto

Advent u Karlovcu ove je godine posjetilo 60 tisuća ljudi, a potrošili su 1,5 milijuna kuna. 

Podaci su to Turističke zajednice grada Karlovca koja se pohvalila i s 5 tisuća više gostiju nego prethodne godine.Ukupna potrošnja procjenjuje se na 1,5 milijun kuna, tvrde u Turističkoj.

Ugostiteljsko trgovačku ponudu činilo je ukupno 10 ugostiteljskih i 5 trgovačkih kućica. Manifestacija je imala i humanitarni karakter te je u humanitarnoj akciji prikupljeno 22 tisuće kuna donacija udruzi Jak kao Jakov.
Prema podacima iz sustava eVisitor u razdoblju 14.12.-30.12.2019. ostvareno je čak 63% više noćenja nego u istom razdoblju 2018. godine. Povećan je bio i broj noćenja sa Stare na Novu godinu kad je bilo  32% noćenja više nego prethodne godine. Broj posjetitelja na dočeku Nove godine u Karlovcu procjenjuje se na oko 5 tisuća posjetitelja.

Turistička je naglasak u oglašavanju stavila na društvene mreže u Hrvatskoj i Sloveniji.-Kao i kod ostalih manifestacija tijekom 2019. godine cilj nam je bio skrenuti pozornost, ne samo na manifestaciju, već na kompletnu destinacijsku ponudu. U kampanji su ostvareni vrlo dobri rezultati. Na Google-u je zabilježeno preko 7 milijuna impresija, na društvenim mrežama doseg je bio preko 510 tisuća, dok su na Youtube-u oglasi imali preko 130 tisuća pregleda oglasa.“ izjavila je Marina Burić, direktorica TZ grada Karlovca.

Pročitajte i ovo

ERASMUS +

27 mladih iz 9 država u Karlovcu u organizaciji LAG Vallis Colapis