Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac ADVENT KARLOVAC Podijeli

Adventske i božićne ture karlovačkom Zvijezdom

Subotama krenite u šetnju gradom na četiri rijeke i doznajte više o njegovim običajima

Ponešto drugačije priče iz prošlosti Karlovca moći će se čuti za subotnjih, posebno osmišljenih adventskih i božićnih tura po karlovačkoj Zvijezdi.

Pripremili su ih za, kako kažu, “kraj ove neobične godine”  Udruga turističkih vodiča “Bastion” i Turistička zajednica grada Karlovca. Već od ove subote, 12. prosinca, posjetitelji grada na četiri rijeke, ali i sami Karlovačani pod stručnim će vodstvom otkrivati kako su se ovdje nekad obilježavali blagdani.

-Naši vodiči ispričat će kako se davnih dana ukrašavao grad u vrijeme Adventa, koji su se ukrasi stavljali na božićno drvce, što se posluživalo na blagdanskom stolu, kako se pripremalo za polnoćku. Uz blagdansku atmosferu i svečano ruho Karlovca neće nedostajati suvenira i zanimljivih foto kutaka za najljepše blagdanske fotografije, poručuju organizatori.

Jednosatne ture subotama, počevši od ove pa sve do 2. siječnja, počinjat će u 17 sati kod Paviljona Katzler, a završavati kod karlovačkih franjevaca.

Broj sudionika je ograničen zbog epidemioloških mjera pa je obavezna predbilježba na 098/246584 (sms/viber) ili mail: vodici.karlovac@gmail.com.

Pročitajte i ovo

U Cesarčevoj od sutra posebna regulacija prometa