Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  0C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život ČITANJE BIBLIJE Podijeli

Adventsko bdijenje u župi sv. Martina u Hrnetiću

Od sv. Lucije do 19. prosinca čitat će se Bibliju bez prekida 7 dana i noći

Tradicija karlovačkih godišnjih biblijskih bdijenja ove godine će u Karlovcu započeti u crkvi Hrvatskih mučnika u župi sv. Martina biskupa u Hrnetiću.

Neprekidnim svečanim čitanjem Biblije, od korica do korica, častit će se Božja Riječ kroz sedam dana i noći.

Ovogodišnje Adventsko bdijenje započet će svetom misom na blagdan sv. Lucije mučenice u 18 sati. Nakon mise svečano je unošenje Biblije i izlaganje Presvetog oltarskog sakramenta, koji će biti izložen cijelo vrijeme dok traje bdijenje.

– Tako ćemo osim čašćenja Božje Riječi imati i mogućnost euharistijskoga klanjanja te će kroz duži period po danu svećenik biti na raspolaganju za svetu ispovijed. Čitači će se izmjenjivati svakih pola sata, a redari svakih četiri sata, tako da će na kraju ova inicijativa zahvatiti više stotina volontera, kaže župnik don Filip Pavlović.

Naglašava kako se posljednje vrijeme čini “da konzumerističkom mentalitetu nije dovoljna činjenica da je vjernicima “ukradeno” istinsko slavlje Božića, gdje je Kristovo rođenje zasjenjeno pretjeranim kupovanjem, a Božićne reklame i ukrase netko stavlja već nakon Svih svetih i Dušnog dana”

– Nekako se osjeća da taj isti konzumeristički mentalitet istinskom vjerniku želi “ukrasti” i vrijeme Došašća kao vrijeme priprave za Božić ali i vježbanje vjernika da istinski dočeka Krista o njegovu ponovnom dolasku. Želja je organizatora ove inicijative da u ovom Došašću dadnemo prostora Bogu u svom životu, na najjednostavniji način čitajući Sveto pismo i klanjajući se pred Presvetim – jednostavno razgovarati s Bogom kao s prijateljem.

Potpis svakog čitača i redara biti će upisan u Bibliju koja će se čuvati u arhivi župe Hrnetić kao uspomena na ovo bdijenje. Bdijenje će završiti svečanom svetom misom 19. prosinca u 18 sati u crkvi Hrvatskih mučenika u Hrnetiću.

Ilustracija

Pročitajte i ovo

OČAJ UJUTRO

Jutros u “drive-inu” u Luščiću: Neki stigli u 5,30, u 7 im rečeno: Gotovo, ne primamo više